Τσίπρας: Η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε – ΒΙΝΤΕΟ

“Η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί»,  έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Και έληξε τόσο γιατί η παραλειτουργία κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε – και μάλιστα με άδοξο τρόπο. Όσο όμως και γιατί εμείς δεν ζητάμε ούτε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ούτε συστάσεις από το συντονιστή της οργάνωσης μελών για την πρόσληψη κάποιου, όπως συνέβαινε δυστυχώς τα τελευταία 40 σαράντα χρόνια αδιαλείπτως σ’ αυτόν τον τόπο στις κομματικές οργανώσεις των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το πελατειακό, κομματικό και ρουσφετολογικό κράτος των ημετέρων είναι ακριβώς αυτό που εμείς έχουμε στόχο να γκρεμίσουμε. Η Αριστερά ήταν το θύμα του – δεν θα γίνει τώρα ο θύτης του και το διαφορετικό ήθος της Αριστεράς, που τόσα χρόνια διακηρύσσαμε, ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη.

Τελειώνοντας οριστικά με τις πρακτικές του παρελθόντος. Εμείς εμπεδώνουμε καθημερινά την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής τους. Αυτήν την εντολή μας έδωσε ο λαός. Να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και με όλες τις παθογένειες του παλιού και αυτή πρέπει να εκτελέσουμε” πρόσθεσε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιώτης Ρήγας επικρατέστερος ως νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ