Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη βουλή

Η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής της ΝΔ στον νομό Σερρών, κατέθεσε την πρώτη ερώτηση στη νέα βουλευτή περίοδο, λαμβάνοντας τον αριθμό 1 στο πρωτόκολλο της κατάθεσης ερωτήσεων στην υπηρεσία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αντικείμενο της ερώτησης είναι ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και την απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μανώλης Κόνσολας, είναι επίσης ο πρώτος βουλευτής που κατέθεσε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη νέα βουλευτική περίοδο και την απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο βουλευτής αιτείται κατάθεση εγγράφων και υπηρεσιακών σημειωμάτων της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τα οποία έγινε η κατανομή πιστώσεων στους δήμους για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών πρώτης υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών.

Η θεματολογία των πρώτων δέκα ερωτήσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή ποικίλλει. Στις πρώτες ερωτήσεις που κατατέθηκαν είναι ερωτήσεις του κ. Ν. Νικολόπουλου για τη «συνάντηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, στη σκιά των δηλώσεων περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου».

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου κατέθεσε ερώτηση για τα «μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ».

Ο κ. Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ερώτηση στην οποία επικαλείται επιστολή-διαμαρτυρία πολίτη, σχετικά με την αδικία που υφίσταται από την αυξημένη φορολόγηση τεκμηρίων.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσε ερώτηση για την «καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ».

Ο κ. Στάθης Παναγούλης είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Η ερώτησή του αφορά τις «ευθύνες ολιγωρίας για τη λίστα Λανγκάρντ» και κατατέθηκε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Γιάννης Κουτσούκος είναι ο πρώτος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατέθεσε ερώτηση. Αντικείμενό της είναι «Αναστολή λειτουργίας του δημοτικού παιδικού σταθμού της Νέας Φιγαλείας» και την απευθύνει στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο και στον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη.

Οι βουλευτές Αθανάσιος Βαρδαλής και Ιωάννης Δελής είναι οι πρώτοι βουλευτές του ΚΚΕ που κατέθεσαν ερώτηση, αντικείμενο της οποίας είναι η «ελλιπής λειτουργία του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Πιερίας, αδυναμία έκδοσης γνωματεύσεων» και την απευθύνουν στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλη.

Οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Αικατερίνη Μάρκου είναι οι πρώτοι βουλευτές από το Ποτάμι που κατέθεσαν ερώτηση στη νέα βουλευτική περίοδο. Αντικείμενο της ερώτησης είναι η απαγόρευση διέλευσης σκαφών γύρω από τη νήσο Σκορπιό και κατατέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

 Βούτσης προς φωτορεπόρτερ: Να είστε προσεκτικοί με τις προσωπικές στιγμές των βουλευτών

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ