“Καρφί” Βαρβιτσιώτη για Μεϊμαράκη: Τεράστιο λάθος η επίσπευση της εκλογής προέδρου

“Η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να συζητήσει σοβαρά πριν προσφύγει στον λαό για τον νέο αρχηγό. Θεωρώ ότι η επίσπευση αυτής της εκλογής, με τον τρόπο που την έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ήταν ένα τεράστιο λάθος” δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Αθήνα 9.84.

“Έπρεπε πρώτα τα όργανα του κόμματος να συζητήσουν για την ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το γιατί έχουμε χάσει 4 φορές από τον κ. Τσίπρα τους τελευταίους 15 μήνες, γιατί έχουμε χάσει ζωντανά κομμάτια του εκλογικού σώματος -τους νέους, τους ανθρώπους της εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες-, γιατί δεν περνάει ο λόγος μας ως ευρωπαϊκό και αναπτυξιακό κόμμα και μετά να δούμε ποιος αρχηγός, ποιο πρόσωπο, μπορεί να εκφράσει ακριβώς τη νέα εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς πάμε αντίθετα. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία των προσώπων, πολύ γρήγορα, βεβιασμένα, με μια στενή προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, που δεν άφησε περιθώριο να αναπτυχθούν πολλαπλές υποψηφιότητες. Είδατε το θρίλερ με τον κ. Γεωργιάδη. Χωρίς να γίνει κανένας διάλογος στα όργανα του κόμματος, σαν να έχει παγώσει η Νέα Δημοκρατία και περιμένουμε τώρα πότε θα γίνει η διαδικασία εκλογής αρχηγού. Φοβάμαι ότι με τον τρόπο που γίνεται αυτή η διαδικασία, με την εκλογή αρχηγού δεν θα κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας, αλλά θα ανοίξει ένας καινούργιος, γιατί τότε, με τον καινούργιο αρχηγό, θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά να συζητάμε τα πολιτικά ζητήματα. Όποιος και να είναι ο νέος αρχηγός. Και τότε, οποιοσδήποτε διαφωνεί με την πρόταση του αρχηγού, θα εντάσσεται κατευθείαν στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό λέω ότι το κάνουμε με λάθος τρόπο’ τόνισε.

“Το γεγονός ότι δεν έχουν συγκληθεί ακόμα τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας -η κοινοβουλευτική ομάδα, η πολιτική επιτροπή, η εκτελεστική επιτροπή, το πολιτικό συμβούλιο, κανένα από τα όργανα δεν έχει συγκληθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα-, το θεωρώ κορυφαίο λάθος. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές… Μπήκαμε κατευθείαν στη διαδικασία καλλιστείων. Υπάρχουν υποψήφιοι που ακόμα δεν έχουμε ακούσει τη φωνή τους… Δεν έχουμε ακόμα τοποθέτηση από κανέναν υποψήφιο για το πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατίας. Τι ρόλο επιφυλάσσει στα διάφορα όργανα του κόμματος, στα μέλη του κόμματος; Τι συζήτηση είναι αυτή που κάνουμε; Και να ήμασταν και στην περίοδο των μεγάλων και ισχυρών προσωπικοτήτων και των μεγάλων και ισχυρών συγκρούσεων, που είχαν προσωπικά χαρακτηριστικά, να το καταλάβω. Δεν είμαστε σε αυτή την εποχή” πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

 Διαβάστε επίσης

 Μεϊμαράκης: Πιστεύω ότι o κ. Βούτσης θα εκφράσει το κοινοβούλιο αυτόνομα – ΒΙΝΤΕΟ

Οργισμένη αντίδραση: “Ότι θέλει ο Σαμαράς το λέει ο ίδιος”

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ