Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεδίωξε ευρύτερη συναίνεση

«Πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα σχέδιο αναπτυξιακό το οποίο επιτέλους θα το παρουσιάσουμε στους εταίρους για να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, να έχει τους τομείς πολιτικής με νέα στόχευση στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή, στο θέμα της υγείας και της παιδείας. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς να υπάρχει μια κοινωνική πολιτική σε αυτούς τους τομείς. Θα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για να μην έχουμε ως πρόγραμμα τα μνημόνια. Συνεπώς εδώ χρειάζεται εθνικό σχέδιο. Δυστυχώς δεν το είδαμε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες. Εθνικό σχέδιο δικό μας το οποίο δεν θα δέχεται τα πάντα. Αυτό χρειάζεται η χώρα και πρέπει να το συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις. Δεν λύνονται ορισμένα πράγματα από έναν μόνο. Δεν μπορούν να λυθούν. Χρειάζεται ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση που δεν την επιδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Χρειάζεται συνεννόηση ευρύτερων προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Δυστυχώς ακόμη επικρατούν μονοκομματικές αντιλήψεις αλλά έτσι όμως δεν δημιουργούνται συνθήκες οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και σύντομα θα το δείτε».

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε:

«Υπάρχει μεγάλη ασφυξία στην οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και να υπάρξει αλλαγή των οικονομικά αναποτελεσματικών μέτρων του μνημονίου. Χρειάζεται αντικατάσταση αυτών των μέτρων με ρυθμίσεις κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά αποτελεσματικές καθώς δεν οδηγούν πουθενά -ούτε η προκαταβολή 100% του φόρου, ούτε η υπερφορολόγηση των αγροτών, ούτε το 23% στην εκπαίδευση. Και μάλιστα θα επιδεινώσουν την οικονομία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ