Σκρέκας: Στηρίζω τον Τζιτζικώστα

Την απόφασή του να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην κούρσα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε και ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

“Η εκτίμησή μου στον Απόστολο Τζιτζικώστα εδράζεται στο γεγονός ότι: Είναι άνθρωπος της δημιουργίας, με πορεία εντός αλλά κι εκτός της πολιτικής, με εμπειρία στους χώρους παραγωγής και εμπορίου (είναι μεταποιητής ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου) Είναι θαρραλέος, δυναμικός, τολμηρός, αφού επέλεξε να ακολουθήσει το ένστικτό του και το κάλεσμα του λαού και κατήλθε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 70%, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εμπνεύσει πολίτες από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου ή ιδεολογίας”, αναφέρε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας στη δήλωσή του, για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Διαβάστε τη δήλωση του Κώστα Σκρέκα:

“Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου τέσσερα άξια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας, στο πλαίσιο της έναρξης της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής αρχηγού της μεγάλης λαϊκής φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού μετά τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου υπακούει στην αυξανόμενη λαϊκή απαίτηση που ζητά επιτακτικά: “Αλλάξτε τα όλα”

Μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου και της συζήτησης που θα λάβει χώρα αλλά και της εκλογής νέου αρχηγού, η Νέα Δημοκρατία έχει μια μοναδική ευκαιρία:

Να βγει πιο δυνατή και πιο ενωμένη από ποτέ τιμώντας τους περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που την εμπιστεύτηκαν στις τελευταίες εκλογές, αποτελώντας τον σταθερό πυλώνα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Να μετασχηματιστεί και να εξελιχτεί με έμφαση:

Στις Οργανωτικές Δομές του κόμματος

Στη σπουδή και θεμελίωση των θέσεων-προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε

Στην εύρεση νέων τρόπων επικοινωνίας των επιχειρημάτων μας στο λαό, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμά μας καθαρό και δυνατό

Στην ενδυνάμωση της παράταξης με νέους ανθρώπους προερχόμενους από την κοινωνία, από τον κόσμο της δημιουργίας, της καθημερινής πάλης, του πνεύματος.

Στην αναγνώριση των λαθών που μας αποξένωσαν από τους πολίτες, ως αναγκαία προϋπόθεση εκκίνησης για μια νέα, πιο δημιουργική πορεία.

Να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες, να αποκαταστήσει τις κοινωνικές συμμαχίες και να εδραιώσει περαιτέρω τις παραδοσιακές σχέσεις εμπιστοσύνης με τις βασανιζόμενες λαϊκές ομάδες. Ο λαός μας γνωρίζει ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγκαταστήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να δουλέψουν, να δημιουργήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Να είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, πράγμα που μπορεί να συμβεί πολύ γρηγορότερα από ότι εκτιμάται.

Η Νέα Δημοκρατία δε χρειάζεται αναπαλαίωση. Έχει ανάγκη την ριζική ανανέωση. Ώστε στις επόμενες εκλογές να ψηφιστεί όχι ως το μικρότερο κακό σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή θα εμπνεύσει ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες.

Σε όλα τα παραπάνω η διαδικασία εκλογής αρχηγού της παράταξης παίζει καταλυτικό ρόλο.

Οφείλουμε όλοι, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί με υψηλό πολιτικό ήθος, εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο, αξιοπρέπεια και πάνω από όλα με σεβασμό στις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνισμού που είναι εντυπωμένες στα κύτταρα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη μέρα ενωμένοι με αίσθηση της ιστορικής ευθύνης θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας.

Σέβομαι και τιμώ όλους τους υποψηφίους. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με σημαντικότατη συνεισφορά στην παράταξη και στη χώρα, που έκανε μια σπουδαία προσπάθεια στις τελευταίες εκλογές και μας οδήγησε σε ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανάλογη προσφορά, ξεκάθαρες θέσεις, ένα άξιο στέλεχος με τον οποίο συνεργάστηκα εποικοδομητικά στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τον Άδωνη Γεωργιάδη έναν θαρραλέο και αγωνιστή πολιτικό.

Όμως στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα επιλέξει όχι μόνο τον Αρχηγό του κόμματος αλλά τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας, αναλαμβάνοντας την εκ μέρους μου ευθύνη της έκφρασης ξεκάθαρης επιλογής, πιστεύω ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκείνος που μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα και όραμα σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Που μπορεί να οδηγήσει την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα σε δρόμους δημιουργίας και κοινωνικής ευημερίας.

Η εκτίμησή μου στον Απόστολο Τζιτζικώστα εδράζεται στο γεγονός ότι:

Είναι άνθρωπος της δημιουργίας, με πορεία εντός αλλά κι εκτός της πολιτικής, με εμπειρία στους χώρους παραγωγής και εμπορίου (είναι μεταποιητής ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου)

Είναι θαρραλέος, δυναμικός, τολμηρός, αφού επέλεξε να ακολουθήσει το ένστικτό του και το κάλεσμα του λαού και κατήλθε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 70%, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να εμπνεύσει πολίτες από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου ή ιδεολογίας.

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τον αποτελεσματικό, διεκδικητικό και εντατικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται και παλεύει για τον τόπο του και τα συμφέροντα των συμπολιτών του, μέσα από τη στενή συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα, που προέρχεται από τη νεότερη γενιά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ενέχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβολίζει τη θέλησή μας να ακούσουμε το λαό που, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, απαιτεί επιτακτικά: “Αλλάξτε για να σας εμπιστευτούμε ξανά”.

Κώστας Σκρέκας”

Διαβάστε επίσης:

Στο κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

Βερναρδάκης: Σε αργία οι υπάλληλοι με κακουργηματικές πράξεις

Στην Ήπειρο ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ