Ποιος είναι το “φαβορί” για τη θέση του γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Αμηχανία επικράτησε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόσωπο του Γραμματέα, που θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, -αφού προηγουμένως είχε οργανώσει σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες- έκανε γνωστό πως επιθυμεί στα νέα όργανα που θα εκλεγούν να συμμετάσχει η φυσική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος του κόμματος έναντι της κυβέρνησης, με την Κουμουνδούρου να μπορεί και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και να ανοίγει δρόμος προς τα αριστερά για αυτή.

«Φαβορί» για Γραμματέας-η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ αύριο και μεθαύριο-παραμένει ο έως τώρα υπεύθυνος Οργανωτικού Παναγιώτης Ρήγας, που εδώ και μερικές εβδομάδες ασκεί καθήκοντα άτυπου Γραμματέα του κόμματος, αφού ως γνωστόν ο Τάσος Κορωνάκης είχε παραιτηθεί.

Ο Κ. Πουλάκης και η συλλογική ηγεσία

Στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης, πάντως, έπεσε και το όνομα του Κώστα Πουλάκη, Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών, με μεγάλη απήχηση στο κόμμα. Ακούστηκαν επίσης και τα ονόματα του Γιάννη Μπασκόζου και της Έφης Καλαμαρά. Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που επικράτησε είναι πως ακούστηκαν και προτάσεις για συλλογική ηγεσία, η οποία να οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο. Για την τριμελή ή πενταμελή αυτή Επιτροπή προτάθηκαν πέραν των Π. Ρήγα και Ράνιας Σβίγκου και οι Ν. Σκορίνης, Καραγιώργος, Παυλίδης κ.ά.

Η εισήγηση στην ΚΠΕ

Η εισήγηση της ΠΓ προς την Κεντρική Επιτροπή θα περιλαμβάνει:

– Την πρόταση για διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Φεβρουάριο.

– Τη δρομολόγηση καμπάνιας εγγραφής νέων μελών ενόψει του Συνεδρίου.

Αναμένεται να συμπληρωθεί η ΚΕ με νέα μέλη στη θέση όσων αποχώρησαν πρόσφατα. Η ΚΕ θα εκλέξει Γραμματέα και ΠΓ, που θα αναλάβουν την ευθύνη της οργανωτικής ανασυγκρότησης και της πορείας του κόμματος προς το Συνέδριο.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Τσίπρα

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Τσίπρας

Με ομόφωνη απόφαση “κλείδωσε” η ημερομηνία για τις εκλογές στη ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ