Σε κλίμα έντασης ορίστηκαν εκλογές 22 Νοεμβρίου στη Νέα Δημοκρατία

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια συνεδρίαση που κράτησε πέντε ώρες, αποφάσισε οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου να διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές στις 29 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηθούν 1500 κάλπες, σε 1050 εκλογικά κέντρα, το αντίτιμο θα είναι 2 ευρώ, το κόστος θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ (περίπου 700 χιλιάδες ευρώ θα στοιχίσει η τεχνική υποστήριξη και τα υπόλοιπα θα δοθούν σε ψηφοδέλτια, κάλπες, σφραγίδες, φακέλους και στο προσωπικό που θα εργαστεί τις δύο Κυριακές), το ποσό θα καλυφθεί από την συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος αλλά και από την κρατική χρηματοδότηση. Όλα τα παραπάνω θα «κλειδώσουν» την Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο βασικότερος λόγος που τελικά οι εκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου ήταν καθαρά τεχνικός, καθώς οι εταιρείες που είχαν στείλει προσφορές υποστήριξαν πως χρειάζονται 30 έως 35 ημέρες για να ετοιμαστούν.

Οι εκπρόσωποι του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κυριάκου Μητσοτάκη επέμειναν οι εκλογές να γίνουν στις 15 Νοεμβρίου όπως αρχικά είχαν δηλώσει ενώ η πλευρά Μεϊμαράκη που ήταν εκείνη που από την πρώτη στιγμή βιάζονταν ζήτησε να γίνει στις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε και η μεγαλύτερη αντιπαράθεση καθώς καμία πλευρά δεν έκανε πίσω. Τελικά ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος πρότεινε την συμβιβαστική λύση της 22ας Νοεμβρίου και η οποία μετά κόπων και βάσανων έγινε τελικά ομόφωνα αποδεκτή.

Τα εγκαίνια των γραφείων του Τζιτζικώστα

Εγκαινιάζοντας τα γραφεία στην οδό Πανεπιστημίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ αρχίζει σήμερα τις περιοδείες του με πρώτο σταθμό την Πάτρα και θα ακολουθήσουν Ημαθία και Πέλλα το Σαββατοκύριακο.

Με σύνθημα «ξεκινάμε μαζί» ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκε χθες το βράδυ φίλους «γαλάζια» στελέχη και βουλευτές στα νέα γραφεία του κόμματος. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία πολλών μελών της ΔΑΠ, φοιτητών κυρίως, ενώ το παρών έδωσαν πρώην και νυν βουλευτές όπως οι Μηταράκης, Κεδίκογλου και Βεσυρόπουλος.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι που διατηρεί φιλία πολλών ετών με το Απόστολο Τζιτζικώστα. Μετά τον θερμό εναγκαλισμό με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Ζουράρις ρωτήθηκε:

«Τι κάνεις εσύ εδώ, Κώστα;». Και απάντησε: «Ο Απόστολος είναι παιδί μου!».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ δήλωσε: «Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ. Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να εμπνεύσουμε μετά όλη τη χώρα».

Πηγή: Real.gr

 

Δείτε επίσης

Με ομόφωνη απόφαση “κλείδωσε” η ημερομηνία για τις εκλογές στη ΝΔ

Εκλογή ηγεσίας με άδεια ταμεία στη Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ