Μηταράκης: Δεν είναι το ζητούμενο η κοινοβουλευτική μας παρουσία…

Την άποψη ότι η ΝΔ έχει καλή κοινοβουλευτική παρουσία αλλά ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο, εξέφρασε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε συγκεκριμένα ότι:

«Αυτό που βάρυνε τη δική μου απόφαση, είναι ότι τους τελευταίους μήνες η ΝΔ δεν είχε καθόλου κακή κοινοβουλευτική παρουσία. Αντίθετα, και χθες ο κ. Μεϊμαράκης είχε μια πάρα πολύ καλή παρουσία στη Βουλή. Αλλά χάσαμε δύο εκλογές με σχεδόν 7,5% και στις δύο εκλογές. Χάσαμε ένα δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά. Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η κοινοβουλευτική παρουσία. Υπάρχουν 75 βουλευτές που μπορούν μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή μέσω αναπληρωτή προέδρου της Κ.Ο. να καλύψουν την παρουσία στη Βουλή (…) Ο κ. Μεϊμαράκης έχει τον σεβασμό όλης της Κ.Ο.. Δεν ήταν όμως τελικά αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ότι δεν μιλάμε πλέον στους νέους ανθρώπους… Έχει μεγάλο θέμα η ΝΔ να μιλήσει στις παραγωγικές ηλικίες. Αυτό είναι το ζητούμενο, γιατί ο στόχος μας δεν είναι να παραμείνουμε αξιωματική αντιπολίτευση ες αεί (…) Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου ο κ. Μηταράκης, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι πρέπει να είναι πολλές οι κάλπες. Ο στόχος είναι 1.500 όπως ήταν και στις προηγούμενες εκλογές του 2009. Ο στόχος είναι το αντίτιμο της συμμετοχής να είναι ίσο με αυτό που ήταν το 2009 (…) Αυτό θα επιτρέψει μεγαλύτερη συμμετοχή. Θα επιτρέψει να καλυφθούν και τα έξοδα που –λογικό είναι- το κόμμα με την οικονομική δυσχέρεια που έχει να το λαμβάνει κι αυτό υπ’ όψη. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα συμμετάσχει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ