Λοβέρδος: Προκλητική η άγνοια του Χρυσόγονου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος  εξαπολύει επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου  για την ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το παθητικό κάπνισμα. 

Διαβάστε την δήλωση του κ. Λοβέρδου: 

“Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι, άκουσα σήμερα με περισσή έκπληξη, τον ευρωβουλευτή του Σύριζα, κ. Κ.Χρυσόγονο, να καταθέτει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις δράσεις, τις οποίες προτίθεται να αναλάβει υπέρ των ανηλίκων, που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

Η άγνοιά του είναι προκλητική! Θα όφειλε να γνωρίζει ο κ. Χρυσόγονος, ότι στις 8 Οκτωβρίου 2010, κατατέθηκε στη Βουλή δική μου τροπολογία, η οποία αφορούσε την επιβολή προστίμου ή αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, σε όσους θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των δώδεκα ετών. 

Ο Σύριζα τότε είχε καταψηφίσει!!! Μάλιστα οι επικριτές μου, οι προερχόμενοι από αυτό το κόμμα, υποστήριζαν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή της νομοθεσίας στον προσωπικό χώρο των πολιτών και ότι ενώ φαινομενικά υποστηρίζει το σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου, στην ουσία υιοθετεί συντηρητικές απόψεις.

Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία και εμπαιγμό η ερώτηση του κ. Χρυσόγονου, τη στιγμή που η Ελληνική Βουλή έχει ήδη νομοθετήσει!!! Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ελέγξουν την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με έρευνα το 1/3 των παιδιών, που εκτίθενται στον καπνό σε οχήματα, υποφέρουν και δεν ζητούν από τον καπνιστή να σταματήσει, επειδή νιώθουν αμήχανα ή φοβισμένα. 

Το ΙΧ χωρίς τσιγάρο είναι ” Ζώνη Ασφαλείας ” για τα παιδιά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ