Νέο Γραμματέα εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Συζήτηση για το πρόσωπο του Γραμματέα που θα αναλάβει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Έκτακτο Συνέδριο αρχές του έτους πραγματοποιείται σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Το πρόσωπο του Γραμματέα, ωστόσο, διχάζει τα στελέχη του κόμματος. Ο Πάνος Σκουρλέτης, για παράδειγμα, εκτιμά ότι ο νέος Γραμματέας θα πρέπει να είναι κάποιο κορυφαίο στέλεχος, που θα μπορεί να επηρεάζει τους υπουργούς και να τους «υποχρεώνει» να λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις του κόμματος. «Να θυσιαστεί ακόμα και υπουργός αν χρειαστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης.

Ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην Γραμματέας και εκ των πλέον έμπιστων στελεχών του Αλέξη Τσίπρα, προτείνει για τη θέση του Γραμματέα επίσης κορυφαίο πρόσωπο από τη «δεξαμενή» όμως των Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης.

Πρώτη του πρόταση είναι ο Γ.Γ. του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, που υπήρξε και Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως απόφαση του πρωθυπουργού είναι να παραμείνει συνεργάτης του στο Μαξίμου.

Προτείνεται, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και «εκλογολόγος» του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης.

Μια από τις πρώτες λύσεις για τη θέση του Γραμματέα, ωστόσο, παραμένει ο Παναγιώτης Ρήγας, υπεύθυνος Οργανωτικού που ασκεί τα καθήκοντα άτυπου Γραμματέα το διάστημα αυτό, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη. Στέλεχος με μακρά πορεία, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ επί Τάκη Θεοδωρικάκου και για μεγάλο χρονικό διάστημα «αφανής εργάτης» της Κουμουνδούρου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να έχει διεκδικήσει ποτέ αξίωμα. Πρόταση έχει γίνει και στον Νάσο Ηλιόπουλο που αρνήθηκε, ενώ συζητείται και το όνομα του Νίκου Σκορίνη.

Η ΚΠΕ του Σαββατοκύριακου θα εκλέξει και νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Έκτακτο Συνέδριο τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοτζιάς: Δεν είμαστε παρατηρητής των διεθνών εξελίξεων αλλά ενεργητικός παίκτης

Τι διάβαζε ο Τσίπρας πριν από την ομιλία του στη Βουλή- ΦΩΤΟ

Λεβέντης: Δεν συμμετείχαμε στο γλέντι του Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ