Παπαδημούλης: Μέχρι το 2019 δεν έχουμε εκλογές μπροστά μας…

«Το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε εφαρμόζει, υλοποιεί όσα συμφώνησε η χώρα και ψήφισαν πέντε κόμματα και περίπου 230 βουλευτές πριν λίγες εβδομάδες» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 o Δημήτρης Παπαδημούλης, και πρόσθεσε:

«Τα μέτρα που περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι συνολικού ύψους για το δημοσιονομικό συμμάζεμα -που είναι απαραίτητα για να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% και όχι 4,5% που είχαν συμφωνήσει Σαμαράς και Βενιζέλος για το 2016… Περιλαμβάνει συνολικά μέτρα εσόδων 2,5 δισεκ. ευρώ και περικοπές δαπανών 1,9 δισεκ. ευρώ, που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο επιπλέον φόροι αλλά και προσπάθεια να συμμαζέψουμε κάποιες δαπάνες».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνέχισε λέγοντας:

«Δεν είναι εύκολα μέτρα. Είναι δύσκολα μέτρα, αλλά είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ελάφρυνση του χρέους που έχουμε στόχο να ξεκινήσει και να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, μέσα στο Φθινόπωρο, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι απαραίτητη για να φύγουμε από τα capital controls. Γιατί χωρίς αυτά τα δύο δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική σταθεροποίηση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Ξέραμε από πριν τις εκλογές, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ότι οι επόμενοι μήνες είναι ανηφορικοί.

Το 50% των δράσεων του 3ετούς μνημονίου είναι μέχρι το Δεκέμβρη και το 80% και βάλε είναι μέσα στον πρώτο χρόνο. Που σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολα πράγματα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα, και θα έλεγα, απλουστεύοντας λίγο, ότι φάγαμε τον γάιδαρο, μας μένει η ουρά… Και έχουμε μία μοναδική δυνατότητα ως χώρα -κι ας το δούμε χωρίς τα μικροπολιτικά γυαλιά της κομματικής αντιπαράθεσης. Μέχρι το 2019 δεν έχουμε εκλογές μπροστά μας (…) Είναι μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε επιτέλους μία κυβέρνηση τετραετίας. Και μέσα σε αυτή την τετραετία να αλλάξουμε πράγματα που εκκρεμούν στη χώρα για δεκαετίες…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ