Κόντρες στη ΝΔ για τον χρόνο και τη διαδικασία εκλογής προέδρου

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ (ΚΕΦΕ), προκειμένου να κάνει την επίσημη ανακήρυξη των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Αύριο, Τρίτη, η ΚΕΦΕ θα συνεδριάση εκ νέου, με διευρυμένη σύνθεση -καθώς θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων-, για να συζητήσει για τον χρόνο της εκλογής και για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1550 κάλπες σε 1040 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια. Το καταστατικό προβλέπεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον μία κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο. Βέβαια έκτοτε έχει μειωθεί ο αριθμός των δήμων. Επίσης είχαν στηθεί 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων. Στην εκλογή του 2009 όσοι ήθελαν να ψηφίσουν μπορούσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή καταβάλλοντας δύο ευρώ. Η μηχανοργάνωση της διαδικασίας θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα και με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές. Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Για τον χρόνο εκλογής από το περιβάλλον του Ευάγγελου. Μεϊμαράκη είχαν προτείνει την 25η Οκτωβρίου, ωστόσο σήμερα ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον χρόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει δημοσίως την 15η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα. Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες. 

 

Διαβάστε επίσης

 Μεϊμαράκης: Ας γίνουν όποτε θέλουν οι εκλογές στη ΝΔ

Εσωκομματικές εκλογές στις 15 Νοεμβρίου θα ζητήσει ο Μητσοτάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ