Όλες οι αντιδράσεις για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι – Τι λένε οι 3 υποψήφιοι Πρόεδροι

Πολλές είναι οι αντιδράσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος.

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στο twitter:

«Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης μας. Επιτέλους εκεί στη Συγγρού ακούστε τη κοινωνία!».

«Μεγάλο φάουλ» χαρακτήρισε την απόφαση της  εφορευτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής του κόμματος, Χρίστος Δήμας.

Τη διαφωνία του με την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος εξέφρασε μέσω twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έγραψε:

«Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη…. Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ…».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Νίκος Δένδιας την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπήςγια την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη.”Απαράδεκτη η απόφαση της ΚΕΦΕ για την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη” έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ.”Να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Δεν μπορεί να εξευτέλιζεται έτσι η παράταξη” Ο Νότης Μηταράκης θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγραψε στο Twitter.«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Σεβαστό το “γράμμα του νομού”, αλλά τώρα προέχει η ουσία», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τη διαφωνία του με την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε ο συνυποψήφιός για την ηγεσία της ΝΔ του Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών

Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές” έγραψε στο Τwitter.

Την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω Twitter η Όλγα Κεφαλογιάννη.«Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.Τη συνεδρίαση της Κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο κ. Κορομάντζος ανέφερε ότι «είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

«Βλάψατε την παράταξη» έγραψε στο twitter η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που απέρριψαν την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος.

 

«Λάθος κ.Παπαμιμίκο και μέλη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε στο twitter ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

«Εδώ απαιτείται …ωρα πασοκ, επειγόντως!!!», έγραψε ο κ. Οικονόμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την απόφαση της ΚΕΦΕ να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε της εξής δήλωση:

«Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στη Νέα Δημοκρατία και στην απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις.

«Τελικά η Ζωήτιδα είναι μεταδοτική νόσος» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μετά την ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για την απόρριψη της αίτησης υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Για «αψυχολόγητες ενέργειες και μικρόψυχες αποφάσεις» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Πάνω απ’ όλα η ενότητα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Αψυχολόγητες ενέργειες και μικρόψυχες αποφάσεις κάθε άλλο παρά συμβάλλουν σε αυτή τη κατεύθυνση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Αντώναρος.

 

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινλη) συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

 

“Θα καταθέσω ένσταση”

Μετά το άκουσμα της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σοκαρισμένος, ενώ όπως είπε θα καταθέσει ένσταση.

“Εγώ κατάλαβα ότι όλα είναι εντάξει.  Όταν έφτασα μου είπαν μην μπείτε μέσα γιατί είστε εκπρόθεσμος. Συνεδρίασαν είκοσι λεπτά και μετά με φώναξαν και μου είπαν ότι εξετάζεται ο φάκελος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν” τόνισε.

“Είμαι πάρα πολύ σοκαρισμένος. Σας διαβεβαιώ ότι για να μαζέψω εγώ αυτές τις 50 υπογραφές, ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Με συγκίνησαν αυτοί οι 50 άνθρωποι, αν τους είχα μπροστά μου θα τους αγκάλιαζα έναν έναν” συνέχισε λέγοντας ότι δεν τον έχει ενημερώσει το κόμμα και το έμαθε από τα κανάλια.

“Από τη στιγμή που οι συνυποψήφιοί μου δεν έχουν αντίρρηση δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.  Θα καταθέσω ένσταση εννοείται. Αλλά όχι με καυγά. Τη ΝΔ την αγαπάμε, δεν θέλουμε να την μικραίνουμε, θέλουμε να την μεγαλώσουμε… Aυτοί που θα πάρουν την απόφαση, θα πάρουν και την ευθύνη της απόφασης” κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Υπέβαλε ένσταση ο Γεωργιάδης

Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ένστασή του, θα συζητηθεί σήμερα, Σάββατο, στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ