Ο Βορίδης για τον Άδωνι: Έκανε μια αυτόνομη επιλογή

«Δεν έχω πει τίποτα για στηρίξεις, έχω πει καλές κουβέντες για όλους» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο Μάκης Βορίδης, για το θέμα της εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ, και πρόσθεσε:

«Όλες οι υποψηφιότητες έχουν αρετές και αν υπάρχει μια δυσκολία στην επιλογή είναι ακριβώς ότι όλες οι υποψηφιότητες έχουν αρετές».

Σχετικά με την υποψηφιότητα  του Απόστολος Τζιτζικώστα και το γεγονός ότι είναι ο μόνος μη κοινοβουλευτικός υποψήφιος, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε:  «Γεννά ζητήματα, αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ τη συζήτηση εκεί. Αν είχα να κάνω κριτική σε έναν υποψήφιο, δεν θα ήταν στο αν είναι βουλευτής. Δεν σας λέω ότι δεν επηρεάζει. Το μείζον είναι να δούμε την πλατφόρμα καθενός, την ατζέντα, τις θέσεις, τι σκέφτεται και το δεύτερο μεγάλο θέμα μπορεί να είναι η αξιολόγηση των προσώπων. Να δούμε τη διαδρομή του, την πορεία, τη συγκρότησή του».

Στο ερώτημα αν ο Άδωνις Γεωργιάδης έπρεπε να είναι υποψήφιος, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Είναι φίλος. Από πολλές πλευρές, καλός, ικανός, έχει πολλές αρετές. Γιατί να μην είναι υποψήφιος; Αυτό είναι μία δική του απόφαση. Δεν είναι κάτι που συναποφασίσαμε Δεν έκανα εγώ πίσω για να κάνει μπρος ο Άδωνις. Έκανε μια δική του αυτόνομη επιλογή. Θα κριθεί ως μία υποψηφιότητα στη ΝΔ».

Στην επισήμανση ότι κάποιοι λένε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος, ο ίδιος επεσήμανε: «Και θεσμικά και ουσιαστικά είναι μια υποψηφιότητα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους υποψηφιότητας. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη σε αυτό το βραχύ διάστημα που έχει ασκήσει τη διοίκηση της ΝΔ, έχει επιδείξει πάρα πολύ σημαντικές αρετές. Υπήρξε συνθετικός, τήρησε την εσωτερική δημοκρατία κατά γράμμα, άκουσε όλα τα συλλογικά όργανα σε βαθμό εξαντλητικό. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αυτό το μεγάλο χάρισμα, επειδή ξέρει τη ΝΔ, μπορεί να συνθέτει και να ενώνει. Θα ακούσουμε και τον προγραμματικό λόγο το επόμενο διάστημα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ