Άδωνις: Αν δεν καταφέρω να συγκεντρώσω τις υπογραφές, εγώ θα φταίω

«Η κεντροδεξιά στην Ελλάδα είναι πλειοψηφία, το ποσοστό που πήραμε ήταν λιγότερο της πραγματικής πιθανής μας εκλογικής μας βάσης», είπε, μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, αποδίδοντας την αναντιστοιχία της εκτίμησής του και του εκλογικού αποτελέσματος στο ότι “η κρίση έχει δημιουργήσει πίεση στην κοινωνία και η κοινωνία βρίσκεται λόγω της πίεσης σε σύγχυση”.

Αναφορικά με τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων σημείωσε, ότι μετά την εκλογή πρέπει να συζητηθεί, πώς θα αλλάξει, για να γίνει πιο ανοιχτή στην κοινωνία, διευκρινίζοντας ότι η θέση αυτή δεν πρέπει να εκληφθεί «ως γκρίνια». «Αν δεν καταφέρω να συγκεντρώσω τις 50 υπογραφές, δεν φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο εγώ και όχι το κόμμα μου ή κάποιος συνυποψήφιος μου», είπε.

«Μέσα στην θύελλα η ΝΔ υπάρχει σταθερά στο 28% και το ΠΑΣΟΚ εξαφανίστηκε, το 28% είναι αφετηρία και μπορεί να φτάσει μέχρι το 40%”, είπε ο κ.Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη, ότι στο κόμμα “χρειάζεται να ανοιχτούμε στην κοινωνία, τα στελέχη να είναι σε σταθερή δράση και να ενημερώνουν και να βοηθούς τους πολίτες, να μην υπάρχουν κλειστά γραφεία, να δώσουμε την ιδεολογική μάχη για να λέμε για την ιδεολογία μας».

Ο βουλευτής διευκρίνισε, ότι δεν εισηγείται αλλαγή ιδεολογικού προσανατολισμού της ΝΔ, για την οποία είπε ότι «είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».

«Μέσα στο κόμμα έχουμε κάποιους ανθρώπους, που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και κάποιους, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι, όλοι εμείς, επειδή συμφωνούμε στα βασικά, μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Παραδείγματος χάριν, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει με περηφάνια, ότι είναι αριστερός, εγώ δεν έχω δικαίωμα να δηλώνω με περηφάνια, ότι είμαι δεξιός;», είπε ο κ.Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι μετά τις εκλογές, «όλοι μπορούν και πρέπει να πορευθούν μαζί, δεν είμαστε αντίπαλοι, συναγωνιστές είμαστε όλοι, είμαστε ΝΔ» και διαβεβαιώνοντας, ότι ο ίδιος θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το Μαξίμου για τον Μεϊμαράκη: Απαράμιλλη γραφικότητα

Κακλαμάνης: Έχω επιλέξει να στηρίξω τον Μεϊμαράκη

Ο Μεϊμαράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του το απόγευμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ