Καλό μήνα… με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στη Νέα Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Αύριο, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, με τους υποψηφίους να αντιπαρατίθεντο για το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν αυτές.

Πριν από λίγη ώρα, και ενώ οι πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, συνέκλιναν στο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα ανακοίνωνε το μεσημέρι, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ο ίδιος θέλησε να ευχηθεί καλό μήνα, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές της κυβέρνησης:

«Να ευχηθώ καλό μήνα. Καλό μήνα και στους κατοίκους των νησιών, που λίγο πριν τις εκλογές, τους είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ΦΠΑ και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ, βέβαια τώρα που υφάρπαξαν την ψήφο τους, έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν».

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Κιουτσούκης

Αν και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση στις κάμερες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο ίδιος δεν έχει δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αρκετοί είναι αυτοί που στηρίζουν αυτή την πολιτική κίνηση.

Με δήλωσή του ο Νίκος Κιουτσούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, αναφέρει πως: «Είναι προφανές, ότι έπειτα από την διαγραφή μου το 2013, δεν έχω δικαίωμα να υπογράψω δήλωση στήριξης υποψηφίου αρχηγού… Τάσσομαι όμως υπέρ της  υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, χωρίς να αγνοώ ότι υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη της παράταξης που μπορούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, τάσσεται όμως υπέρ της  υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, χωρίς να αγνοώ ότι υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη της παράταξης που μπορούν να διεκδικήσουν την αρχηγία.

Αρχικά, στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κιουτσούκης αναφέρει: «Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. αποτελεί πράξη ευθύνης και αποφυγής της εσωστρέφειας που είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη -ειδικά σήμερα- η μεγάλη ριζοσπαστική, κοινωνικά φιλελεύθερη παράταξη και κυρίως η χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι εκ των “ηγετικών κύκλων”, είτε με πράξεις είτε με φράσεις, επιχείρησαν να αλλοιώσουν την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της Παράταξης που ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και η Ιδρυτική της Διακήρυξη, σαφώς προσδιορίζουν».

Ο Γκιουλέκας περιμένει τον… Μεϊμαράκη και αναζητεί τον αντι-Τσίπρα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, τηρεί στάση αναμονής σχετικά με την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε, μιλώντας στα Παραπολιτικά, αναμένει την απόφαση του νυν προέδρου του κόμματος και φαντάζεται ότι θα υποβάλει τελικά την υποψηφιότητά του.

Χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «εγγύηση για την παράταξη», ενώ τόνισε «θα πρέπει να αναμένουν όλοι την ολοκλήρωση των υποψηφιοτήτων για να πάρει θέση».

Όπως είπε, «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να βρει έναν αρχηγό με τα χαρακτηριστικά του αντί-Τσίπρα. Αυτό που αναζητείται είναι κάποιος που θα πρεσβεύει τις αρχές του κόμματος, που θα μπορεί να εκπέμψει αυτό το λόγο, ένα καθαρό λόγο όπως είπε σε μια εποχή με προβλήματα».

Όπως επισήμανε, κρίσιμο στοιχείο όμως της διαδικασίας θα είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωσή της, ώστε να μπορέσει κατόπιν η ΝΔ να ασκήσει τον κοινοβουλευτικό ρόλο της.

Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη τάχθηκε και ο Γιώργος Βουλγαράκης

Μήνυμα υπέρ της υποψηφιότητας Μειμαράκη έστειλε χθες ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Το ότι θεωρώ πως στην παρούσα φάση ο πιο ενδεδειγμένος Πρόεδρος για τη ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προφανώς δεν είναι είδηση.

Το κόμμα πρέπει να ηρεμήσει, να ξαναμαζευτεί, να ανοιχτεί σε όλα του τα στελέχη και να εκπέμψει ξανά ένα καθαρό ιδεολογικό στίγμα.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό μόνο ένας άνθρωπος που μιλά με ολόκληρη τη ΝΔ μπορεί να το κάνει», έγραψε ο κ. Βουλγαράκης.

Ο Γεωργιάδης, το βιβλίο με την εμπειρία της συλλογής υπογραφών και ο Μάκης Βορίδης

«Κάποτε, σε “νεκρό πολιτικό χρόνο” θα γράψω για αυτή την εμπειρία των υπογραφών. Γιατί είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε για το πώς γίνεται η πολιτική σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα mega”, πρόσθεσε ότι: «Δεν θέλω με αυτό να πω ότι θέλω καθοιονδήποτε τρόπο να αμφισβητήσω τη διαδικασία. Έτσι είναι, έτσι το έχουμε αποφασίσει». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε αισιόδοξος για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την υποβολή μέχρι αύριο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι “κοντά στις 50 υπογραφές” και δήλωσε αισιόδοξος.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ως λάθος του την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΝΔ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, να «χάσει» τις τρεις πρώτες ημέρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε και για τη σχέση του με τον Μάκη Βορίδη, για τον οποίο είπε ότι ήταν, είναι και θα είναι φίλος του, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούμε πάντα σε όλες τις πολιτικές μας κινήσεις» και πρόσθεσε το αρχαίο γνωμικό «Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει». “Κακία δεν κρατώ σε κανέναν”, πρόσθεσε.

Υπέρ του Τζιτζικώστα ο Μηταράκης – Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο

«Σίγουρα είναι μια πολύ καλή υποψηφιότητα. Έχει μεγάλη δυναμική στην κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολύ σεβασμό και στην κοινοβουλευτική ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Σε ερώτηση για το ότι ο κ. Τζιτζικώστας ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός ο κ. Μηταράκης είπε ότι «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο», ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η Βουλή που έκρινε το αποτέλεσμα, αλλά η κοινωνία.

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του πριν μέρες και ότι δεν έχει εικόνα τι γίνεται, ενώ επισήμανε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μια εκπληκτική δουλειά στις εκλογές και σίγουρα σηματοδοτεί την ενότητα του κόμματος. Είναι μια σίγουρη χαμηλού ρίσκου επιλογή».

Διαβάστε επίσης:

“Μάχη” για την ημερομηνία των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ