Υπέρ Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την αρχηγία της Νέα Δημοκρατίας στηρίζει με δήλωσή του ο Νίκος Κιουτσούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει:

«Η απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κινήσει τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. αποτελεί πράξη ευθύνης και αποφυγής της εσωστρέφειας που είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη -ειδικά σήμερα- η μεγάλη ριζοσπαστική, κοινωνικά φιλελεύθερη παράταξη και κυρίως η χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι εκ των “ηγετικών κύκλων”, είτε με πράξεις είτε με φράσεις, επιχείρησαν να αλλοιώσουν την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία της Παράταξης που ο ιδρυτής της Κων/νος Καραμανλής, αλλά και η Ιδρυτική της Διακήρυξη, σαφώς προσδιορίζουν.

Ιστορικά αποδεικνύεται ότι από το 1981 και μετά, κάθε φορά που αρχηγοί της ΝΔ έπειτα από μια εκλογική νίκη ξέφευγαν από το ιδεολογικοπολιτικό της στίγμα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας τους -με εξαίρεση τις εκλογές του 2009 όταν η εθνική υπευθυνότητα της ήπιας Προσαρμογής νικήθηκε από το καλπονοθευτικό, λαϊκίστικο και παρελκυστικό “λεφτά υπάρχουν” – η Παράταξη υπέστη ήττες, αφού η κοινωνική της βάση αρνούνταν να “μεταλλαχθεί” και να ξεφύγει από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της.

Ειδικά σήμερα που τα επιβαλλόμενα σχέδια των δανειστών -μέσω της εφαρμογής των Μνημονίων- ισοπέδωσαν, μπέρδεψαν και διάβρωσαν ιδεολογίες και πολιτικές, η Ιδρυτική μας Διακήρυξη είναι ΕΠΙΚΑΙΡΗ όσο ΠΟΤΕ άλλοτε!!!

Είναι ο μόνος οδικός χάρτης για την υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική συνοχή, την αναγκαία επανένωση της Κεντροδεξιάς στον ιστορικό της κορμό, τη διαμόρφωση μιας κυβερνητικής πρότασης που θα δημιουργεί πλατιές κοινωνικές συμμαχίες, θα εμπνέει τις παραγωγικές τάξεις και θα εμπνέεται από σύγχρονα ρεύματα σκέψης.

Η Ν.Δ. συγκροτήθηκε ως ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που δύναται να εκπροσωπήσει ένα ευρύ φάσμα του πολιτικού άξονα. Όσοι λοιπόν εκ των διεκδικητών της Αρχηγίας της ΝΔ. επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τα “παιδικά τους όνειρα” ή τις εφηβικές τους αναζητήσεις και επιδιώκουν την μετάλλαξη όχι μόνο της Παράταξης, αλλά και της εκλογικής της βάσης “βαφτίζοντας” ή περιορίζοντάς την ο κάθε ένας όπως του αρέσει ή τον “βολεύει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν έχουν τύχη!!!

Η κοινωνικά μαχόμενη -με ανιδιοτέλεια- βάση της Παράταξης ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ να ακούει και να βλέπει Στρατηγούς που ανέπτυσσαν τις ΔΙΚΕΣ  τους στρατηγικές και τις δικές τους προσωπικές θέσεις πιστεύοντας ότι εκπροσωπούν το σύνολο της!!!

Οι ίδιοι άνθρωποι που κυνικά στρέφονταν κατά κάθε κοινωνικής ομάδας η οποία διαμαρτύρονταν δικαίως για την εφαρμοζόμενη πολιτική της τελευταίας 5ετίας, αυτοί που κούναγαν επιδεικτικά το δάκτυλο στην κοινωνία ή θεωρούν το Μνημόνιο ευλογία, εκείνοι που με αλαζονεία θέλησαν να έχουν δική τους τη “δόξα” και να μην την έχει η ΤΡΟΙΚΑ, αλλά και όσοι ονειρεύονται την διάλυση της ΝΔ και την μεταμόρφωση της σε “ευρωπαϊκό κόμμα” με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ χρησιμοποιώντας την Παράταξη ως “κολυμπήθρα του Σιλωάμ” -όπως κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία της Ν.Δ. και του ευρύτερου πολιτικού της χώρου, και κατά συνέπεια δεν μπορούν να υπηρετήσουν το κόμμα που ίδρυσε ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κων/νος Καραμανλής από τη θέση του αρχηγού.

Είναι προφανές, ότι έπειτα από την διαγραφή μου το 2013, δεν έχω δικαίωμα να υπογράψω δήλωση στήριξης υποψηφίου αρχηγού…

Τάσσομαι όμως υπέρ της  υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, χωρίς να αγνοώ ότι υπάρχουν και άλλα άξια στελέχη της παράταξης που μπορούν να διεκδικήσουν την αρχηγία, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι στην παρούσα φάση είναι η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ συσπείρωσης και σφυρηλάτησης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οφείλει να είναι για όλους το πρώτο ζητούμενο!!!

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποτελεί την “ψυχή” της παράταξής μας και ίσως τον μοναδικό, μετά τον Κώστα Καραμανλή, εγγυητή της ενότητας και της νικηφόρας προοπτικής στην επόμενη εκλογική μάχη!!!

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Ν.Δ. επιβάλλεται να ενώσει και όχι να διχάσει.

Κάνω έκκληση λοιπόν, στους “Λοχαγούς” της Παράταξης να βάλουν τα “σπαθιά” τους στα θηκάρια αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της δύσκολης περιόδου που περνά η χώρα μας και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία!!!

Τα “σπαθιά” πρέπει να βγαίνουν για να υποστηρίξουν ή να θωρακίσουν τον αγώνα επιβίωσης του ελληνικού λαού. Έναν αγώνα που γίνεται ακόμη δυσκολότερος και άνισος μετά την υπογραφή και του σκληρού 3ου Μνημονίου αλλά κυρίως από την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει.

Η πρόταση του  κ. Μεϊμαράκη για μια εθνική ομάδα Διαπραγμάτευσης η οποία πρέπει να διεκδικήσει την επιστροφή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κανονικότητα, τον υγιή -και όχι στρεβλό- ανταγωνισμό των χωρών της Ευρωζώνης με τη θέσπιση ενιαίων όρων και κανόνων οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής, την προσέλκυση και ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων ώστε “να πάρει μπρος” η καθημαγμένη οικονομία μας με κοινό παρανομαστή την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, συνιστά τη μόνη σοβαρή πρόταση που δύναται να συσπειρώσει με όρους ελπίδας το σύνολο του ελληνικού λαού!!!

Σε ότι με αφορά από την θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και το θεσμικό ρόλο του Γεν. Γραμ. της ΓΣΕΕ θα δώσω αυτήν την μάχη στο πλευρό του Προέδρου της Ν.Δ. για να πάει η Ελλάδα μπροστά!!!

Μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες, με μέτρο και μετριοπάθεια, με εθνική συναίνεση και συνεννόηση μπορούμε να ξαναδώσουμε όραμα και ελπίδα στους Έλληνες για μια καλύτερη Ελλάδα.

Γιατί υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε!!!».

 

Δείτε επίσης

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κιουτσούκη κατά του υπηρεσιακού ΥΠΟΙΚ

Κιουτσούκης: Στη λίστα των σωτήρων της πατρίδας προστέθηκε και το όνομα του Τσίπρα

“Μάχη” για την ημερομηνία των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία

Συνεργάτες Μεϊμαράκη: Γιατί να μην κάνουμε εσωκομματικές εκλογές σε 10-15 ημέρες;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ