«Βράζει» το εσωτερικό της ΝΔ

Πυρετώδεις είναι οι εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του κόμματος της Λεωφόρου Συγγρού, με «μαχαιρώματα», διαχωρισμούς θέσεων και αιχμές μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, που είναι πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, «μπήκε στο στόχαστρο» του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι μαζεύει υπογραφές για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι «όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, που θα ανακηρυχθούν την επόμενη Δευτέρα, εγγυούνται την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

Ένταση όμως προκαλούν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και οι δημόσιες καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα, ότι στελέχη του κόμματος με υψηλές θέσεις στην ιεραρχία παρεμβαίνουν απαιτώντας από προέδρους οργανώσεων να υπογράψουν για συγκεκριμένους υποψηφίους.

Ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε με την κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να διαχωρίσει την θέση του απέναντι στην υποψηφιότητα του «γαλάζιου» συντρόφου του.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα) που πληροφορίες τον ήθελαν να υπογράφει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Μπορεί τους δύο άντρες να τους συνδέει η φιλία, ωστόσο ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη του κόμματος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και όπως είπε συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους, την απόφαση θα την πάρει μόνος του. «Δεν περιμένω να μου πουν τι θα κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επικρατεί εκνευρισμός στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος τόσο για τον γραμματέα του κόμματος για τον οποίο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης – όπως λένε οι συνεργάτες του – είχε ζητήσει πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, την απομάκρυνσή του για τις εκλογικές ήττες τον Ιανουάριο και στις ευρωεκλογές, αλλά και για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς θεωρούν οι ίδιες πηγές πως δρα παρασκηνιακά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα και τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητα του, άφησε αιχμές εναντίον της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, καθώς όπως υποστήριξε δεν μπορεί ο πρόεδρος του κόμματος να μην έχει το δικαίωμα να μιλήσει στη Βουλή. 

«Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό στη ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές.

Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ανάρτηση του στο Facebook υποστήριξε πως η πολιτική μάχη δεν χάθηκε στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ – Ολόκληρο το παρασκήνιο και η εσωκομματική “μάχη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ