Ο Γιακουμάτος εξηγεί ποιους αποκάλεσε “UFO”

Αιχμές για όσους βάζουν υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ χωρίς να μπορούν να μαζέψουν ούτε τις υπογραφές που χρειάζονται άφησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στον Realfm 97,8.

Ο βουλευτής της ΝΔ όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ότι “15 UFO προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι” είπε πως εννοεί “αυτούς οι οποίοι κατεβαίνουν μόνο και μόνο για να ακουστεί το όνομά τους, για να κάνουν κάποιο ντόρο πέριξ του προσώπου τους. Περιλαμβάνω αυτούς που δεν έχουν καμία τύχη, ούτε τις υπογραφές δεν μπορούν να μαζέψουν. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί”.

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη ο κ. Γιακουμάτος τόνισε: “Πιστεύω ότι ο κ. Μεϊμαράκης επιβάλλεται να κάνει το καθήκον του και το χρέος προς την παράταξη και να είναι υποψήφιος. Αυτό όμως θα το κρίνει και θα το ανακοινώσει ο ίδιος. Νομίζω ότι να του δώσουμε τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνο τους και σε ότι αφορά τους λόγους που δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα κάτι ξέρει” .

Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σημείωσε ότι υπάρχει δυσκολία επειδή είναι περιφερειάρχης. “Και με τον Ρέντσι έγινε το ίδιο όμως δεν ήταν αποκλεισμένος μέχρι το 2019. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Απόστολο ο οποίος είναι πολύ καλό παιδί και δυνατό στέλεχος της ΝΔ. Η κοινωνία θα αποφασίσει υπάρχει όμως αυτό το συνταγματικό κώλυμα. Δηλαδή και να παραιτηθεί πάλι δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής μέχρι το 2019”. 

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι είναι δύσκολο η ΝΔ να έχει εξωκοινοβυλευτικό αρχηγό. “Το έκανε το ΚΚΕ, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε”.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ΝΔ είναι γερασμένο κόμμα και χρειάζεται ανανέωση, επισήμανε: “Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε το διαμαντένιο δαχτυλίδι από τον κ. Σαμαρά και ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ εν μέσω μεγάλης τρικυμίας, μεσοπέλαγα.

Δεν πρόλαβε, αν και το ήθελε, να αλλάξει τα πάντα. Να βγάλει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, αυτούς που έχουν φυτρώσει χορτάρι στη Συγγρού κλπ. Νομίζω ότι το πιστεύει αυτό και πολύ σωστά εκφράζεται ο Κ. Μητσοτάκης,  ότι χρειάζεται να τα αλλάξει όλα. Πρέπει το κόμμα να ανοίξει τις πόρτες να μπει νέο αίμα και να μπορέσει να κυκλοφορήσει και το παλιό που έχει παγώσει”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ