Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιχειρεί τη στροφή προς το φιλελευθερισμό

«Ο κ. Τσίπρας έκανε τη στροφή προς το ρεαλισμό και τώρα επιχειρεί τη στροφή προς το φιλελευθερισμό, έστω και εκτός συνόρων», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αναλυτικά για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον:

«Ερωτηθείς από τον Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative, για το εάν σήμερα ξένοι επενδυτές στη χώρα μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς για την ανταπόδοση της εμπιστοσύνης τους στην Ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός ξέχασε την υπονόμευση από την Κυβέρνηση του της επένδυσης στις Σκουριές. Ξέχασε ότι παρέκαμψε αποφάσεις του Ελληνικής Δικαιοσύνης για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ και να διαχειριστεί τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο κόμμα του.

Πέρα από κάθε επικοινωνιακή μανούβρα, όσο καλοστημένη κι αν είναι, επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας αποφασίζουν μόνο βάσει δεδομένων και πράξεων. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα για τις Σκουριές. Γνωρίζουν ότι μια σοβαρή επένδυση κοντεύει να τιναχθεί στον αέρα και ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων να οδηγηθεί στην ανεργία. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο κ. Τσίπρας σε ξένους επενδυτές και αυτό είναι που ακούει κάθε σοβαρός επενδυτής που  θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε τη στροφή προς το ρεαλισμό και τώρα επιχειρεί τη στροφή προς το φιλελευθερισμό, έστω και εκτός συνόρων. Θα πρέπει να μάθει όμως ότι για να πειστούν οι ξένοι επενδυτές ότι δεν έχουν τίποτε να χάσουν, επιβάλλεται πρώτα η Κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και μετά να ανησυχεί για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Να μην υπογράψουν υποψηφιότητες οι βουλευτές της ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ