• Μητσοτάκης: Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

  9:12 πμ, Δευτέρα 28 Σεπ 2015 9:12 πμ, Δευτέρα 28 Σεπ 2015

  "Σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί, όσο και οι κεντρώοι, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί. "Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό".

  Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα mega», επανέλαβε την επιθυμία να διεξαχθεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε ότι: «Του βγάζω το καπέλο» και συμπλήρωσε: «Επειδή, πράγματι δεν είχε τη νομιμοποίηση μίας εκλογής από την ίδια την κοινωνία, προφανώς δεν μπορούσε να κάνει τόσα πράγματα, όσα θα ήθελε να κάνει, εάν τελικά καταλήξει να είναι υποψήφιος, θα είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε έναν πολύ γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για το τι θα θέλει και αυτός στη Νέα Δημοκρατία».

  Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι: προφανώς ο κ. Γεωργιάδης έχει θέση σε αυτή τη Νέα Δημοκρατία σήμερα. Έχει θέση. Διότι αν μιλάμε για ένα κεντροδεξιό κόμμα, το οποίο πηγαίνει από το κέντρο μέχρι την παραδοσιακή δεξιά, θα υπάρχουν στελέχη με τα οποία δεν θα συμφωνώ σε όλα. Αλλιώς να το κάνουμε ένα μικρό μαγαζί, δεν είναι όμως αυτό η Νέα Δημοκρατία».

  "Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν", είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ένα κόμμα γερασμένο την ώρα όμως που ο βασικός αξιακός της πυλώνας "εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί".

  Αναφερόμενος στα κομμάτια που χρίζουν ανανέωσης στάθηκε και στα πρόσωπα, τις δομές, αλλά και στο ίδιο το brand της αναγνωρίζοντας ότι "δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο".

  "Δεν έχουμε ενδεχομένως μιλήσει επαρκώς για το τι σημαίνει σύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία, δεν έχουμε μιλήσει όσο πειστικά θα έπρεπε ενδεχομένως για το τι σημαίνει να προσελκύουμε ιδιωτικές επενδύσεις, δεν έχουμε μιλήσει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα", επισήμανε σημειώνοντας ότι "με μεγάλες κατηγορίες πολιτών έχουμε πάρει διαζύγιο".

  Μιλώντας για το Δημόσιο είπε ότι διαχειρίστηκε "ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο" και πως δεν θεωρεί ότι έβαλε απέναντί του όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

  "Θεωρώ ότι υπήρχαν πολλοί νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες μου και τις προτάσεις μου ειδικά στα ζητήματα της σωστής αξιολόγησης", υπογράμμισε.

  Εκτίμησε μάλιστα ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική της για τα θέματα του Δημοσίου, καθώς ο ίδιος τετραπλασίασε τον αριθμό των προσωπικών του σταυρών στις εκλογές του Ιανουαρίου, πηγαίνοντας από τους 25.000 σταυρούς σχεδόν στους 100.000.

  "Στη νεολαία είναι τα προβλήματά μας, στις παραγωγικές τάξεις είναι τα προβλήματά μας, όχι κατ' ανάγκη στους δημοσίους υπαλλήλους", είπε τονίζοντας ωστόσο ότι "το Δημόσιο χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, δεν χρειάζεται απολύσεις".

  Εκτίμησε πάντως ότι "δεν θα ανανεωθεί η ΝΔ, αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι". Υποστήριξε ότι η παρούσα διαδικασία εκλογής "είναι ο μόνος τρόπος να ανανεωθεί πραγματικά η ΝΔ" εκφράζοντας την προτίμηση σε "πολύ περισσότερες διαδικτυακές δράσεις συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής" και "συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών".

  Είπε ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί, όσο και οι κεντρώοι, "από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά" αλλά πρόσθεσε ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί.

  "Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό", είπε χαρακτηριστικά.

  "Δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δεν ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων", σημείωσε.

  Είπε πως ο ίδιος θέλει μια ΝΔ στην οποία να κυριαρχούν οι ιδέες και ο καθένας να προχωρά με βάση την αξία του.

  Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε ότι του είναι συμπαθής, είναι νέος άνθρωπος και έχει φρέσκιες ιδέες, αλλά έθεσε το θέμα της διαρχίας που θα προκύψει στη ΝΔ, καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.

  Δείτε το απόσπασμα:

  Διαβάστε επίσης:

  Τα δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία για την προεδρία - Όλο το παρασκήνιο

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα