Το μήνυμα του Βουλγαράκη στο Facebook για τον Παύλο Μπακογιάννη

Μήνυμα για τα 26 χρόνια που συμπληρώνονται από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη”, έστειλε ο Γιώργος Βουλγαράκης, με ανάρτηση του στο Facebook. Αναλυτικά έγραψε:

«Υπάρχουν στιγμές που αλλάζουν τη ροή των πραγμάτων και στιγματίζουν την ιστορία….26 Σεπτεμβρίου 1989.Η άγρια δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Οι τρομοκράτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

Αν δεν είχε συμβεί, η πορεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ήταν διαφορετική.Η πορεία της χώρας θα ήταν άλλη. Η παράταξη, ωστόσο, δεν έμαθε ποτέ να τιμά τους ήρωες της.

Μου είχε κάνει εντύπωση ότι “η άλλη πλευρά” ονομάτιζε δημόσια κτίρια, λεωφόρους, νοσοκομεία, γήπεδα με ονόματα στελεχών της που απλά έφυγαν απ τη ζωή. Έτσι απλά.

Η “από εδώ πλευρά” δεν είχε ποτέ στις προτεραιότητες της, τη κουλτούρα του ηρωισμού.

Αυτό με οδήγησε, ως Υπουργό Δημόσιας Τάξης, να ονομάσω τη μεγάλη αίθουσα του Υπουργείου “Αίθουσα Π. Μπακογιάννη”. Η Ντόρα, Δήμαρχος της πόλης μας τότε, κάποτε θα πρέπει να βρει το κουράγιο και να γράψει τι σηματοδότησε η δολοφονία αυτή. Όχι για την ίδια και την οικογένεια της. Για την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: 26 χρόνια χωρίς τον Παύλο… 

Ο στίχος του Ελύτη που ανέβασε ο Μπακογιάννης για τον πατέρα του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ