Λοβέρδος: Αιφνιδιάστηκα με τον Μπόλαρη. Νόμιζα ότι ήταν φίλος μου

«Εγώ αιφνιδιάστηκα με αυτά που είπε ο κ. Μπόλαρης, πραγματικά. Διότι υπέπεσε σε δύο ατοπήματα. Εγώ ήξερα ότι ήταν φίλος μου», σχολίασε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον Focus Fm, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος με χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε πως η απόφαση της δημοσίευσης φωτογραφιών των συλληφθέντων οροθετικών γυναικών το 2012 ήταν της τότε κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Εγώ ήξερα ότι ήταν φίλος μου. Είχαμε μία κοινή πορεία χρόνων από το 2003, τον εμπιστευόμουν. Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που λέει δύο ψέματα.  Υπέπεσε σε ατοπήματα: Δεν θυμόταν ότι την απόφαση την είχε πάρει ο εισαγγελέας και όχι εμείς, το θέμα είχε μάλιστα συζητηθεί και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που είχε αποφανθεί ότι μόνο με εισαγγελική διάταξη μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Την συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να την πάρει μόνο ο εισαγγελέας, όπως κι έγινε.”

Ο κ. Λοβέρδος θύμισε εξάλλου, ότι ο κ. Μπόλαρης “με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, είχε στηρίξει τότε την απόφαση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών. Ο Μπόλαρης με απογοήτευσε”, κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εκφράστηκε «έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση» για την τοποθέτηση του Μάρκου Μπόλαρη στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και στην οποία αναφερόταν ότι ο κ. Μπόλαρης διετέλεσε υφυπουργός Υγείας του 2012 με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση των οροθετικών γυναικών.

Ο κ. Μπόλαρης, στη συνέχεια δήλωσε ότι: «καμία ανάμειξη δεν είχα με εκείνη την υπόθεση και αυτό γιατί δεν είχα καμία αρμοδιότητα, η ανακοίνωση αυτή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα», υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση των οροθετικών αποφάνθηκε η δικαιοσύνη.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη.

“Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον  υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη”, ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Χθες το βράδυ ο κ. Λοβέρδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών», απαντώντας στον Μάρκο Μπόλαρη.

Διαβάστε επίσης:

Μπόλαρης: Στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα θέμα για τον Μπόλαρη

Η απάντηση του Λοβέρδου στον Μπόλαρη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ