Η απάντηση του Λοβέρδου στον Μπόλαρη

«Η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών» αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στον Μάρκο Μπόλαρη ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν είχα καμία ανάμειξη με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών και αυτό γιατί δεν είχα καμία αρμοδιότητα».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Σε συνέχεια των σημερινών δηλώσεων του κ. Μπόλαρη, ο οποίος υποστηρίζει πως η απόφαση της δημοσίευσης φωτογραφιών των συλληφθέντων οροθετικών γυναικών το 2012 ήταν της τότε κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ( αλλά και με την πραγματικότητα) :

«Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ’ αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ’ εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (….) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους».

(…) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , με την απόφαση 128/12, κατέληξε στα εξής: Α) Η δημοσιοποίηση των Ποινικών Διώξεων και των λοιπών προσδιοριστικών της ταυτότητας του κατηγορούμενου στοιχείων, ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται για συγκεκριμένα αδικήματα η δημοσίευση των φωτογραφιών, μόνο μετά από Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εφετών και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού. (…)

Συνεπώς, η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων. 

Διαβάστε επίσης:

Μπόλαρης: Στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ