Χατζηδάκης: Θέλουμε “νέο” στις ιδέες όχι στην ηλικία

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο θέμα της εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Εμείς έχουμε ήδη μία πλειάδα υποψηφιοτήτων και θέλω να πω ότι μεταξύ της φιλοδοξίας, εν προκειμένω και της γελοιοποιήσεως μεσολαβεί μία λεπτή γραμμή και πρέπει κανείς να το σκεφτεί. Εκείνο το οποίο έχω όχι μόνο δικαίωμα αν θέλετε, αλλά και υποχρέωση, βλέποντας και προηγούμενες εκλογές αρχηγών στη ΝΔ, είναι να λέω την άποψή μου για το περιβάλλον. Πρέπει να κουβεντιάσουμε πολιτικά», τόνισε αρχικά ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ έμεινε όρθια μετά τα τσουνάμι τα οποία έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά παρά ταύτα έχει φθορές, σοβαρές και πρέπει να δούμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι η εκλογή του όποιου αρχηγού, είναι βαθύτερο και έχει να κάνει με την ανανέωση της φυσιογνωμίας μας, με την ανανέωση των θέσεών μας, της στελέχωσής μας, της εικόνας μας. Και είναι αφορμή η εκλογή αρχηγού να κάνουμε μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη συζήτηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της επιλογής κάποιου συγκεκριμένου προσώπου ο κ. Χατζηδάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για πρόσωπα, συνειδητά, παρά μόνο στην τελική φάση, διότι αυτό το οποίο είναι πρωτεύον, αν θέλουμε να ανασυνταχθούμε, να ανανεωθούμε ως κόμμα, είναι να δούμε τα προβλήματά μας τα πολιτικά σε βάθος και πλάτος. Δεν είναι ανάγκη ασφαλώς η συζήτηση για τον αρχηγό στη ΝΔ να βγάλει όλα τα τζίνια από όλα τα μπουκάλια, αλλά θα είναι εξίσου λάθος να βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Όσον αφορά το ζήτημα της ηλικίας του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Β Αθήνας τόνισε: «Πρέπει να αναζητήσουμε νέο στις ιδέες και όχι στην ηλικία. Γενικά τα κόμματα δεν κρίνονται από το ηλικιακό κριτήριο τόσο, όσο από το πολιτικό κριτήριο όσο από το τι καινοτόμο φέρνουν».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Αδιανόητο να μην ήξερε ο Τσίπρας τα tweets Καμμένου- ΒΙΝΤΕΟ

Οι «βολές» του Βουλγαράκη για Μπόλαρη και κυβέρνηση στο twitter

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ