Ολόκληρη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα η νέα κυβέρνηση, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο 12 υπουργοί και εν συνεχεία έδωσαν διαβεβαίωση τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη σημερινή τελετή δεν ορκίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική) Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητές του.

Πολλά υπήρξαν τα «πηγαδάκια» μεταξύ των νέων υπουργών κατά τη διάρκεια της αναμονής τους για την υπογραφή του διορισμού τους, αλλά και αργότερα, μετά το πέρας της ορκωμοσίας. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη φωτογραφία του νέου κυβερνητικού σχήματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής ο Τσίπρας

Καρέ – καρέ η ορκωμοσία της κυβέρνησης – ΦΩΤΟ

Ο Μπαλάφας φόρεσε… γραβάτα – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ