Χατζηδάκης: Μεταξύ της υποψηφιότητας και της γελοιοποίησης υπάρχει μικρή απόσταση

«Αν δεν συζητήσουμε για το κόμμα που θέλουμε, κινδυνεύουμε να εκλέξουμε έναν αρχηγό και να το μετανιώσουμε σ’ ένα μήνα», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τις διεργασίες για την εκλογή προέδρου στο κόμμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι: «Δεν μπορεί τη μία να λες «μένουμε Ευρώπη» και μόλις έρχεται η συμφωνία να την καταψηφίζεις. Μία έτσι την άλλη αλλιώς. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι βαθύτερο: έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της και τον εκσυγχρονισμό θέσεων, στελέχωσης και εικόνας» και συνέχισε:

«Πιο σημαντικό από το ποιος θα είναι αρχηγός είναι η συνολική εικόνα της ΝΔ. Θα είναι λάθος να πάμε σε διαδικασία πασαρέλας. Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά και να δούμε στην ολότητα το θέμα ΝΔ Η ΝΔ δεν πρέπει να γίνει μουσειακό είδος, ένα κόμμα που το ψηφίζουμε από συνήθεια γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην κεντροδεξιά».

«Έχω την υποχρέωση να μιλήσω ξεκάθαρα, ενδεχομένως και αιρετικά, για να επηρεάσω τη ΝΔ προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Ο Αβέρωφ είχε πει ότι οι αρχηγοί δεν εκλέγονται με την υποψηφιότητα που υποβάλλουν αλλά από ένα κύμα που προκύπτει από κάτω.

Υπάρχει πλειάδα υποψηφίων. Αλλά μεταξύ της υποψηφιότητας και της γελοιοποίησης υπάρχει πολύ μικρή απόσταση. Αν δεν συζητήσουμε για το κόμμα που θέλουμε, κινδυνεύουμε να εκλέξουμε έναν αρχηγό και να το μετανιώσουμε σ’ ένα μήνα», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάγκαλος “βλέπει” τον… Κώστα Μπακογιάννη

Άδωνις: Δεν θέλω να δω πασαρέλα υποψηφίων- ΒΙΝΤΕΟ

Καράογλου: Η φιλοδοξία θολώνει το μυαλό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ