Επίθεση του Βαρουφάκη στον Ρέντσι: “Δεν θα με ξεφορτωθείτε”…

Μέσω του προσωπικού του blog απάντησε στον Ιταλό πρωθυπουργό ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Ματέο Ρέντσι, κατά την οποία είπε «τον ξεφορτωθήκαμε», αναφερόμενος στον Έλληνα πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Μπορείτε να χαρείτε όσο θέλετε για το γεγονός ότι δεν είμαι πια ο υπουργός Οικονομικών, ούτε καν στο Κοινοβούλιο. Αλλά εσείς δεν θα με ‘ξεφορτωθείτε’» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο μήνυμά του και συνεχίζει:

«Είμαι ζωντανός και ενεργός σε πολιτικό επίπεδο, καθώς περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας και οι άνθρωποι στην Ιταλία μου θυμίζουν ότι συμμετέχοντας σε αυτό το ποταπό πραξικόπημα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής δημοκρατίας τον περασμένο Ιούλιο, ξεφορτωθήκατε τη δική σας ακεραιότητα ως Ευρωπαίων Δημοκρατών. Ενδεχομένως και την  ψυχή σας. Ευτυχώς αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο. Αλλά θα πρέπει να γίνουν σοβαρές επανορθώσεις. Δεν μπορώ να περιμένω να σας δω να επιστρέφετε στις τάξεις των Ευρωπαίων Δημοκρατών» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί ακόμη τον Ιταλό πρωθυπουργό ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στον «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατά του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Όπως υπογραμμίζει, ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού αστυνομικού» για να «σπάσει» ο Τσίπρας βασιζόμενος στη ρητορική «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν -πες τους “ναι”».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επιχειρεί στο τέλος να εξηγήσει γιατί χώρισαν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι «διαφωνήσαμε για το αν “αυτοί” μπλόφαραν ή όχι, και για το αν εμείς, σε κάθε περίπτωση, είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από το ελληνικό κράτος στην ανελέητη τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφορά μου με τον Αλέξη».

Διαβάστε επίσης:

Ρέντσι: Αυτόν τον Βαρουφάκη τον…ξεφορτωθήκαμε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ