Τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δόση των 3 δισ. ευρώ

Ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα περιμένει από σήμερα τη νέα κυβέρνηση στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, καθώς οι μνημονιακές δράσεις υπολογίζεται ότι φτάνουν συνολικά τις 127 έως το τέλος του χρόνου και το πολιτικό κόστος ορισμένων από αυτές είναι μεγάλο.

Πηγές των δανειστών αλλά και της κυβέρνησης εκτιμούν ότι είναι πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθούν  όλες αυτές οι δράσεις στην ώρα τους.

Μάλιστα, στους κύκλους των δανειστών διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η επικείμενη πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ίσως να μην ολοκληρωθεί πριν υο τέλος του έτους. «Θα είναι πρόκληση» έλεγε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των δανειστών.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι δανειστές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης θα θελήσουν και θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία.

Προς το παρόν η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στα λεγόμενα προαπαιτούμενα για την είσπραξη των 3 δισ. ευρώ που απομένουν από την πρώτη δόση. Τα 3 δισ. ευρώ είπε ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group, συνδέονται με δυο λίστες προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων εβδομάδων ή του επόμενου μήνα και τα οποία θα προσδιοριστούν στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου: φορολογικά μέτρα, ασφαλιστικό, εργασιακά, μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Πηγή: «Τα Νέα»

 

Δείτε επίσης

Iskra: Η νίκη Τσίπρα είναι μια πύρρειος νίκη

Κατάσχεση μισθών, καταθέσεων για χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία

DW: Η νίκη Τσίπρα η Ευρώπη και το “ελληνικό μέτωπο”

Άρθρο του Βαρουφάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών – Τι λέει για τον Τσίπρα και τη Λαϊκή Ενότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ