Επιστροφή στο μέλλον… του μνημονίου

Ολική επαναφορά στην μνημονιακή πραγματικότητα θα κάνει τις επόμενες μέρες η νέα κυβέρνηση αφού οι δανειστές σκοπεύουν να υπενθυμίσουν σε κάθε ευκαιρία τόσο στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στο νέο οικονομικό επιτελείο τις υποχρεώσεις από το μνημόνιο ΙΙΙ.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει σε επίπεδο κορυφής. Ο πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους ομολόγους τους ηγέτες της Ευρωζώνης για πρώτη φορά μετά την επανεκλογή του στην αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής με βασικό θέμα το μεταναστευτικό που είναι ιδιαίτερα έντονο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Ο Α. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να περιγράψει το πρόβλημα από τις αθρόες εισόδους μεταναστών από τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Παράλληλα όμως θα αναγκαστεί να δώσει διαβεβαιώσεις και για την άμεση προώθηση του νέου μνημονίου.

Η δεύτερη συνάντηση θα είναι σε επίπεδο τεχνοκρατικό. Θα αφορά την παρουσία του τέως υπηρεσιακού υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη (ο οποίος θα παραμείνει με αναβαθμισμένο ρόλο στο οικονομικό επιτελείο) με τους ομολόγους τους στην ομάδα εργασίας του Eurogroup που θα συγκληθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

 

Δείτε επίσης

Προετοιμάζεται υπερ-υπουργείο μνημονίου

Κατάσχεση μισθών, καταθέσεων για χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία

Iskra: Η νίκη Τσίπρα είναι μια πύρρειος νίκη

Άρθρο του Βαρουφάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών – Τι λέει για τον Τσίπρα και τη Λαϊκή Ενότητα

Συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα με το βλέμμα στην ευρωπαϊκή Αριστερά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ