Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Τσίπρας – Ο διάλογος με τον Παυλόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

 Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. 

“Νομίζω διεξήχθη μια εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού και σε αυτό βοήθησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.  Νομίζω ότι δόθηκε η δυνατότητα στο λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πάρει τις αποφάσεις του. Υπήρξε η επικοινωνία μου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ο οποίος δήλωσε σε μένα αλλά και δημοσίως ότι θα στηρίξει την προσπάθεια να δημιουργηθεί από κοινού κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ως εκ τούτου φρονώ ότι υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία για να προχωρήσουμε στο σχηματισμό κυβέρνησης” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Σωστά επισημάνατε το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη μια εκλογική αναμέτρηση. Αποδεικνύουμε  ως Έλληνες ότι μπορεί να περνάμε πολλά, μια βαθιά κρίση, οικονομική, κοινωνική, στην οποία προστίθεται και το προσφυγικό, αλλά η ποιότητα της δημοκρατίας μας όχι μόνο δεν θίγεται αλλά βελτιώνεται” ανέφερε από την πλευρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, δεν υπάρχει λόγος να δοθεί απλώς διερευνητική εντολή, “συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να σας παρασχεθεί ευθέως η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία και σας παρέχω και σας προτείνω εάν δεν έχετε αντίρρηση να γίνει η ορκωμοσία σας σήμερα το βράδυ στις 8 και η ορκωμοσία της κυβέρνησή σας το χρόνο που θα μου προτείνετε εσείς”.

“Είμαι σύμφωνος. Θέλω με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω γιατί αυτό το διάστημα και εσείς και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός είχατε τη βαριά ευθύνη του συντονισμού των προσπαθειών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που είχε όμως ένα πολύ σημαντικό φόρτο, να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα. Γνωρίζετε ότι υπάρχει η έκτακτη σύνοδος κορυφής την οποία και εσείς είχατε ζητήσει ως εκ τούτου θεωρώ σκόπιμο να υπάρξει η ορκωμοσία σήμερα και μέχρι την Τετάρτη το πρωί και της κυβερνήσεως, διότι θα πρέπει την Τετάρτη το μεσημέρι το αργότερο να αναχωρήσω για τις Βρυξέλλες σε αυτή την κρίσιμη σύνοδο όπου προσδοκούμε πολλά’ απάντησε ο κ. Τσίπρας.  “Πλέον υπάρχουν οι δυνατότητες η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει την μεγάλη ευθύνη που έχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που δεν μπορεί να βαραίνει μόνο τις χώρες υποδοχής” πρόσθεσε.

“Δόθηκε η ευκαιρία από αυτή την κρίση να αντιληφθούμε όλοι μας και ιδίως οι εταίροι ότι το κέντρο βάρους της Ε.Ε. , συμπεριλαμβανομένης της Ευρωζώνης είναι ο άνθρωπος. Το νόμισμα και η οικονομία είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο. Τώρα το αντιλαμβανόμαστε όλοι και νομίζω ότι θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η άφιξη του Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ