Τα αιτήματα του ΣΕΒ προς τη νέα κυβέρνηση

Μεταρρυθμίσεις, νέα βιομηχανική πολιτική και καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, ζητά ο ΣΕΒ από τη νέα κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών ο ΣΕΒ εκτιμά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη και ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να προχωρήσει στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη και στους Έλληνες πολίτες, ενώ δηλώνει έτοιμος να διαθέσει πόρους, ιδέες και δυνάμεις στη νέα κυβέρνηση. Εύχεται δε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά, ο ΣΕΒ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– «Με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ολοκληρώνεται μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, που ξεκίνησε με τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Μέσα σε αυτήν την περίοδο, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά, δοκιμάστηκαν από επίπονες αναταράξεις, που είχαν σημαντική επίπτωση στα οικονομικά τους.

– Το αποτέλεσμα της κάλπης αντανακλά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, καταργώντας στην πράξη τη διαίρεση μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Εκφράζει, επίσης, μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση να εργαστούμε όλοι μας, ώστε να έλθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις και χρονοτριβές.

– Η νέα κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή να προχωρήσει μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρώπη και στους Έλληνες πολίτες. Ευελπιστούμε ότι η εθνική ανάγκη για ανάπτυξη θα είναι οδηγός τόσο στην επιλογή των προσώπων όσο και για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, τις οποίες ο ΣΕΒ, ως κοινωνικός εταίρος, θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης.

– Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε πόρους, ιδέες και δυνάμεις στη νέα κυβέρνηση με τρεις στόχους:

1. Την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

2. Το σχεδιασμό μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής για την αναβίωση της μεταποίησης στη χώρα μας.

3. Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να βελτιωθούν δραστικά τα δημόσια έσοδα». 

 

Διαβάστε επίσης:

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ