Εκτός βουλής λόγω εκλογικού νόμου ο Στυλιανίδης – Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός

Εκτός βουλής μένει ο πρώην υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης, καθώς η ΝΔ δεν κερδίζει έδρα στο νομό. Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης εκλέγεται βουλευτής από το 2000.

Στη Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες και η τρίτη έδρα πηγαίνει στο Ποτάμι, παρότι δεύτερο κόμμα η ΝΔ, η οποία μάλιστα αύξησε τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου . Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο πήρε 20,56% ενώ στις εκλογές της Κυριακής 22,67%.

Σύμφωνα όμως με τον εκλογικό νόμο στις τριεδρικές περιφέρειες, λόγω εξομάλυνσης η έδρα από το δεύτερο κόμμα, πηγαίνει στο τρίτο.

Στη Ροδόπη για πρώτη φορά εκλέγονται τρεις μειονοτικοί βουλευτές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Καρά Γιουσούφ Αϊχάν ενώ από το Ποτάμι ο Αχμέτ Ιλχάν. 

 

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, προέβη στην εξής δήλωση:

 

«Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου, που για ακόμη μια φορά μου έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους, αυξάνοντας την εκλογική δύναμη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο ήμουν επικεφαλής.

 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά,  όπως το 1996 ο εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα από τη Ροδόπη, ακυρώνοντας την δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση χριστιανών και μουσουλμάνων που επί χρόνια με επίμονους αγώνες κατοχύρωνα. Η πολυδιάσπαση της εκλογικής δύναμης και η χαλαρή ψήφος δεν επέτρεψαν τόσο στην Νέα Δημοκρατία, όσο και στο χριστιανικό στοιχείο να διασφαλίσει εκπροσώπηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που κατά καιρούς είχα εκφράσει.

 

Σέβομαι το εκλογικό αποτέλεσμα, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν και εύχομαι η τοπική κοινωνία και η πατρίδα να μην πληρώσουν ακριβότερα το τίμημα εσφαλμένων επιλογών και κακών εκλογικών συστημάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ