Σταμάτης: Ήταν ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα

«Ήταν ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης σημειώνοντας ότι «η δημοσκοπική αίσθηση» που είχαν στο κόμμα ήταν ότι «ήμασταν κοντά».

«Αυτό, λογικά, μας δημιούργησε την αίσθηση ή την πεποίθηση ότι δίνουμε μια μάχη στήθος με στήθος. Η διαφορά αυτή που παρουσιάστηκε στις εκλογές, ασφαλώς είναι κάτι μη αναμενόμενο».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς εξηγεί τη διαφορά αυτή, ο κ. Σταμάτης σημείωσε: «Νομίζω ότι το βασικότερο στοιχείο είναι ότι ο κ. Τσίπρας έτρεχε με τις ταχύτητες των εκλογών του Ιανουαρίου και του δημοψηφίσματος. Δηλαδή, με μία κεκτημένη ταχύτητα που έχει ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα. Το εκλογικό σώμα, δύσκολα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αλλάζει συμπεριφορά (…) Φαίνεται ότι η κεκτημένη ταχύτητα των δύο προηγούμενων εκλογικών επιτυχιών είχε τα αποτελέσματά της και στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση».

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι:

«Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα, ηρωικό θα έλεγα αγώνα, καθαρό αγώνα. Κατάφερε τη συσπείρωση και μίλησε με ένα συναίσθημα που αυτή τη στιγμή ίσως δεν έγινε αντιληπτό από τον ελληνικό λαό. Το συναίσθημα ότι προτάσσω το εθνικό συμφέρον απέναντι στο κομματικό. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μπέρδεμα στο εκλογικό σώμα περί του τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. Όμως αναντίρρητα έδωσε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα. Νομίζω εκτιμήθηκε από όλους τους Έλληνες αυτό και είναι σημαντικό το ότι ποσοστιαία τουλάχιστον κρατήθηκε η ΝΔ και αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις».

Ο κ. Σταμάτης ανέφερε στη συνέχεια ότι «πρέπει να βρούμε για ποιον λόγο, παρά το γεγονός ότι είπαμε την αλήθεια –αναντίρρητα είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό- αυτό δεν είχε απήχηση».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ