Ο Σουλτς για τον Τσίπρα και το “παράξενο ακροδεξιό κόμμα”

Αναρωτιέται ο Σουλτς πώς ο Τσίπρας συνεχίζει έναν «κυβερνητικό συνασπισμό με αυτό το παράξενο ακροδεξιό κόμμα» σημειώνοντας ωστόσο ότι «η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί του».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς Μιλώντας ραδιόφωνο France Inter είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειδικός στο να λέει πράγματα που φαίνονται πειστικά».

 «Είναι φυσιολογικό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συγχαίρει επανεκλεγέντα πρωθυπουργό» ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που υπογραμμίζει ότι «είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί του» σημειώνοντας ωστόσο ότι «στη Γαλλία ένας συνασπισμός μεταξύ Ρεπουμπλικανικού κόμματος και  του Μελανσόν (αριστερά) είναι αδιανόητος. Στην Ελλάδα όμως, είναι η κυβέρνηση».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter ο Σουλτς είπε ότι αδυνατεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να φέρει πίσω στην κυβέρνηση τους Ανεξάρτητους Έλληνες που συγκέντρωσαν ποσοστό μικρότερο του 4% στις εκλογές της Κυριακής.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ειδικός στο να λέει πράγματα που φαίνονται πειστικά. «Τον κάλεσα για δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο ακροδεξιό κόμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς.

«Δεν μου απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι τα πράγματα είναι πειστικά αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζουν λίγο παράξενα» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Σουλτς εξέφρασε, επίσης, τον θαυμασμό του για τον τρόπο με τον οποίο ο Τσίπρας πορεύθηκε τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να καταφέρει να επανεκλεγεί αλλά είπε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι «βραδυφλεγής βόμβα» και χρειάζεται να ελεγχθεί.

«Πολιτικά και στρατηγικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να θαυμάσει κανείς. Αλλά μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής με αυτό το ακροδεξιό λαϊκίστικο κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω» κατέληξε ο Γερμανός πολιτικός.

«Ο Τσίπρας είναι πολύ έξυπνος να λέει πράγματα που φαίνονται πειστικά, αλλά εγώ τα βρίσκω περίεργα» συνέχισε ο Γερμανός πολιτικός υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα πριν κάνει το αντίθετο από ό, τι είχε προτείνει» για να ξεκαθαρίσει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ»

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ξένους επενδυτές που έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή τη χώρα» συνέχισε ο Μάρτιν Σούλτς που ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «Καμία συζήτηση σχετικά με τα προγράμματα».

«Ελπίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αρκετά ισχυρός για να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Αν ξεπεράσει το πελατειακό κράτος, η Ελλάδα θα έχει μια ευκαιρία» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης

Ο Σουλτς συνεχάρη τον Τσίπρα

Θεοδωράκης: Αν το Ποτάμι έχει ένα 10% τότε θα μας ακούσουν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ