Η συσπείρωση δεν έφτανε – Προβληματισμός στη ΝΔ

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπορεί να ένωσε τη ΝΔ με την συσπείρωση να αγγίζει το 90%, αλλά αυτό δεν έφτασε τελικά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί σε κανένα σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει την πρωτιά.

Στην Συγγρού επικρατεί προβληματισμός, καθώς από την μία η κεντροδεξιά παράταξη αύξησε έστω και οριακά τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά από την άλλη δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες με τα όσα έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν πολιτικό στρατόπεδο και να στηρίξουν τη ΝΔ.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος βγαίνει ενισχυμένος από αυτή την εκλογική διαδικασία, καθώς ανέλαβε την «γαλάζια» παράταξη μετά την ήττα στο δημοψήφισμα και με την ψυχολογία στην βάση του κόμματος να βρίσκεται στο ναδίρ και κατάφερε μέσα σε δύο μήνες να αναπτερώσει το ηθικό των ψηφοφόρων της ΝΔ και να τους κάνει να πιστέψουν στη νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr στο εσωτερικό του κόμματος το επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγές. Η επόμενη μέρα συζητήθηκε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τον Κώστα Καραμανλή και με τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται υπομονή και ηρεμία στη ΝΔ καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης μόλις θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή τα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος, προκειμένου να εκτιμήσουν με νηφαλιότητα το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει πιο γρήγορα το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης χωρίς να περιμένει τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα και με την ανακοίνωση των exit poll πήγε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, παραδέχθηκε την ήττα του κόμματος του και συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του.

«Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η ΝΔ μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η ΝΔ είναι εγγύηση για το μέλλον», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει DNA εκλογών – ΒΙΝΤΕΟ

Αποχή – ρεκόρ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ