Καμμένος: Δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί

«Οι θέσεις των ΑΝΕΛ από το 2012, οι οποίες χλευάστηκαν… Θυμάστε, είχα μιλήσει για την αναστολή του ‘Δουβλίνο 2’ και της Συνθήκης Σένγκεν, και τότε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι αυτό σημαίνει έξοδο απ’ την Ευρώπη. Αυτή την πολιτική που πρότεινα εγώ τότε, την εφαρμόζει τώρα η Γερμανία και η Ουγγαρία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε:

«Βλέπουμε λοιπόν, ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικές όπως αυτές που πρότεινε η απερχόμενη υπουργός. Γιατί δεν πρόκειται για μερικές εκατοντάδες ανθρώπους αλλά για εκατομμύρια οικογένειες, οι οποίο βρίσκονται έτοιμοι να περάσουν προς τα εδώ, σαν χώρα-transit βέβαια την Ελλάδα, αλλά με μία Ευρώπη που αρχίζει και κλείνει. Αρχίζουν και κλείνουν σύνορα, βλέπουμε άσχημες συμπεριφορές, όπως αυτή της Ουγγαρίας (…) Θεωρώ ότι το μεταναστευτικό αυτή τη στιγμή πρέπει να περάσει σε επίπεδα του ΟΗΕ αλλά και του ΝΑΤΟ προκειμένου γρήγορα η διεθνής κοινότητα, με μέτρα τα οποία θα λάβει, να διασφαλίσει τις περιοχές αυτές ώστε να γυρίσουν πίσω οι πρόσφυγες, και μάλιστα με επίγειες δυνάμεις που θα παραμείνουν εκεί να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα αντιμετωπίσουν αυτόν τον φονταμενταλισμό τον ισλαμικό, με σκηνές που δεν είχαμε δει ούτε σε θρίλερ».

Αναφερόμενος στο θέμα της Παιδείας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «ήταν ίσως από τα θέματα στα οποία συγκρουστήκαμε περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή. Και με τον κύριο Κουράκη, με τις ιδέες του περί επαφών με τον σύλλογο άθεων (…) αλλά και τις απόψεις περί αριστείας».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας επεσήμανε στη συνέχεια ότι «είναι θετικό το ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει γλιτώσει από ακραία στοιχεία. Είναι σαφής η μετακίνηση ουσιαστικά και του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο», διευκρινίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά, αλλά από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει πόσο αριστερή θα είναι η κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε κατηγορηματικά σε ό,τι αφορά την ψήφιση του μνημονίου αλλά και το πώς αισθάνεται σχετικά με αυτό, ότι: «Δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί. Μνημονιακός σημαίνει να λες αυτό που έλεγαν κάποιοι υπουργοί της ΝΔ: ‘Δεν θέλω να τους απολύσει ο Τόμσεν, θέλω να τους απολύσω εγώ ο ίδιος’. Μνημονιακός σημαίνει, αυτό που έλεγαν κάποιοι –ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- ότι είναι ευλογία το μνημόνιο. Για εμάς δεν είναι ούτε ευλογία, ούτε θέλουμε να εφαρμόσουμε μέτρα τέτοια εναντίον ενός λαού που έχει πέντε χρόνια παιδευτεί άσχημα. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της λιτότητας. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της δόσης κάθε τρεις μήνες. Μνημόνιο σημαίνει το αγγλικό δίκαιο και κατασχέσεις σπιτιών. Αυτά τα αποφύγαμε. Αποφύγαμε ουσιαστικά να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο που θα έμοιαζε με το δεύτερο και το πρώτο, ιδιαίτερα στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας αλλά και στο προσωρινό του πράγματος. Όμως εκείνο το βράδυ έπρεπε να πάρω μια μεγάλη απόφαση. Έπρεπε ή να πυροβολήσω τα πόδια μου ή να πυροβολήσω τη συνείδησή μου, ή να πυροβολήσω το κόμμα μου ή από την άλλη μεριά να πυροβολήσω την Ελλάδα…»

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στη χώρα και πώς αυτή θα επιτευχθεί, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «αν δεν μιλήσουμε για τα χρήματα τα οποία μπορούμε εμείς οι ίδιοι να φέρουμε πίσω, τα χρήματα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό και είναι 160 δισεκατομμύρια ευρώ (…) αλλά και τα 43 δισεκ. ευρώ που είναι στα σεντούκια, τα 35 δισεκ. ευρώ του Γιούνκερ είναι… ψιλά» ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για φορολογικά κίνητρα που είναι αναγκαία προκειμένου να έρθουν νέες επενδύσεις σε επιχειρήσεις με έμφαση στην απασχόληση, όπως η φορολογική ασυλία.

Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε ότι «οι μετρήσεις που έχουμε εμείς δεν έχουν καμία σχέση με τις μετρήσεις που βγαίνουν προς τα έξω. Η διαφορά πια είναι πάνω από 6%, είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Άμυνας, επεσήμανε ότι «μεσαίος χώρος με Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη δεν υπάρχει» και έκανε λόγο για αυτούς οι οποίοι εξύβριζαν τον ίδιο τον Καραμανλή, αυτούς οι οποίοι έβριζαν τον ίδιον τον Μεϊμαράκη τον οποίο αποκαλούσαν «μπροστάντζα» μες στη Βουλή και γελούσαν και αυτούς, οι οποίοι στήριξαν τον Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφορικά με τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές, σημείωσε:

«Βγήκε ο αρχηγός της ΝΔ να υποστηρίξει τον Παπανδρέου σε συνέχεια της πολιτικής Σαμαρά. Αυτό έρχεται σε δύο μέρες με την απόφαση του Αρείου Πάγου να διώξει τον Γεωργίου, να δείξει ότι η ΝΔ -δυστυχώς- του Μεϊμαράκη συνεχίζει το έγκλημα του Σαμαρά. Δηλαδή, να επιτίθεται κατά της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και να υπερασπίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου» και συνέχισε λέγοντας:

«Έχουν κανέναν λόγο να φιλοξενούν όλο τον ποινικό κώδικα στο ψηφοδέλτιο; Όλο τον ποινικό κώδικα. Από τον Παπασταύρου που βρέθηκε με 5,5 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του… Εγώ ξέρω χιλιάδες ανθρώπους. Έναν που να βρέθηκε με 100.000 ευρώ στον λογαριασμό του και να μην ξέρει από πού είναι, δεν υπάρχει. Και τον Παπασταύρου αντί να τον σουτάρει, όπως θα τον σούταρε ο Καραμανλής, τον έχει δίπλα του και τον υπερασπίζεται. Μπορώ με αυτή τη ΝΔ να πάω κοντά;»

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα κάνει αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος απάντησε:

«Αν ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια που με την έγκρισή του μιλάω στη βουλή και λέω πράγματα που –δυστυχώς- αποδεικνύονται μετά από πολλά χρόνια, δεν με θέλει στη βουλή, θα σεβαστώ τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ