Δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το απόγευμα διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι.

Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά αναμένεται να συγκεντρωθούν, από τις 6 το απόγευμα, στην Παναγή τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

«Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

 

Δείτε επίσης

Τι λέει η πολιτική αγωγή για την παραδοχή Μιχαλολιάκου στο Real Fm 97,8 για τoν Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Χατζηνικολάου: Ιδού το βίντεο που ζήτησε ο Μιχαλολιάκος

Έφτασε η ώρα να καταθέσουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα

«Αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε φιέστα της ΧΑ στον Πειραιά» – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ