Τι λέει η πολιτική αγωγή για την παραδοχή Μιχαλολιάκου στο Real Fm 97,8 για τoν Φύσσα

Λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι (6 μμ) δυο χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη, από το  «jailgoldendawn», σχολιάζουν την ομολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα.

O αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου παραδέχθηκε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι αλλά όχι την ποινική ευθύνη.

Η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ματαίωση της κατάθεσης του πατέρα του Παύλου, Παναγιώτη Φύσσα στο δικαστήριο, στο οποίο η Χρυσή Αυγή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Όταν λοιπόν οι δικηγόροι του προφανώς τού είπαν ότι με αυτή τη δημόσια δήλωση-ομολογία πάει μέσα κι αυτός και όλη η ηγεσία της Χ.Α. σύμφωνα με το νόμο για τη σύσταση και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και προφανώς για την ηθική αυτουργία στους φόνους και στις εκ προμελέτης απόπειρες δολοφονίας, άλλαξε τροπάρι…

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζωτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, από το “jailgoldendawn” έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Στα πλαίσια της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Αυτή είναι και εξαρχής η θέση της πολιτικής αγωγής για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσης Αυγής, είτε στον Παύλο Φύσσα είτε στους Αιγύπτιους ψαράδες, είτε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είτε σε εκατοντάδες άλλα θύματα της φασιστικής βίας: η ευθύνη ανήκει στην οργάνωση και όχι σε κάποιους υποτιθέμενα “θερμόαιμους” οπαδούς.

Μόνο που στην περίπτωση μιας οργάνωσης σαν τη Χρυσή Αυγή, με οργανωμένα παραστρατιωτικά σώματα – “τάγματα εφόδου”, η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας ταυτίζεται απόλυτα και με την ποινική ευθύνη: αυτή είναι η καρδιά του κατηγορητηρίου με το οποίο δικάζεται ολόκληρη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Και αυτή την ποινική ευθύνη ομολόγησε σήμερα ο Μιχαλολιάκος, που στο παρελθόν θυμίζουμε ότι αρνιόταν κάθε σχέση της Χρυσής Αυγής με τον Ρουπακιά.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνουμε – και εν όψει των εκλογών – κάλεσμα απονομιμοποίησης της ναζιστικής σπείρας που έχει μασκαρευτεί σε δήθεν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Αυτή η απονομιμοποίηση που πρέπει να επιβληθεί πρώτα και κύρια στην ίδια την κοινωνία, στις γειτονιές, στους χώρους των εργαζόμενων και της νεολαίας, παλεύουμε να επισφραγιστεί με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια τη δίκη που είναι σε εξέλιξη».

Η δίωξη ήδη υπάρχει για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Απλώς με αυτή τη δήλωση ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία, αναφέρουν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής. Η  δήλωση αυτή θα συμπεριλήφθη στη δικογραφία στη δικογραφία είναι δήλωση αποδοχής της ευθύνης της διεύθυνσης της οργάνωσης, αναφέρουν.

Άλλωστε εκεί δεν ήταν μόνο ο δολοφόνος του Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν 30 άτομα. Ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου και γραμματέας της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, όλο το συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης και όλα τα μέλη του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, σημειώνουν.

Μάλιστα, είχαν την εντολή αφού είχαν τηλεφωνήσει πριν στον περιφερειάρχη, Γιάννη Λαγό. Όλα αυτά τα επιβεβαιώνει ο Μιχαλολιάκος με τη δήλωσή του ότι αναλαμβάνουμε σαν οργάνωση την πολιτική ευθύνη.  Παρά τις προσπάθειες με διάφορα διαδικαστικά κόλπα να μην καταθέσει ο πατέρας του Φύσσα για να αποφύγουν την δημοσιότητα, αφού θα υπενθύμιζε σε όλο τον κόσμο την δολοφονία του Παύλου και ποιος την έκανε, υπογραμμίζουν. Όλα τα ΜΜΕ πλέον γράφουν για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο για τις απόπειρες δολοφονίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων.

Πηγή: jailgoldendawn

 

Δείτε επίσης

Αντιφασιστική συγκέντρωση δυο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Χατζηνικολάου: Ιδού το βίντεο που ζήτησε ο Μιχαλολιάκος

Έφτασε η ώρα να καταθέσουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα

«Αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε φιέστα της ΧΑ στον Πειραιά» – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ