• Κουτσούμπας: Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος

  8:21 μμ, Πέμπτη 17 Σεπ 2015 8:21 μμ, Πέμπτη 17 Σεπ 2015

  "Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι χαμένη ψήφος. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο" είπε ο γενικός γραμματεάς της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Λιβαδειά.

  "Δυνατό ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στο λαό το λογαριασμό με τα μέτρα φωτιά: τον ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δυνατό το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους γνωστούς πρόθυμους το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ ή ακόμα και η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα ολοκληρώσει τη σφαγή του λαού, με το μαχαίρι που ο ίδιος τώρα θέλουν να τους δώσει με την ψήφο του" τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

  "Και η ψήφος τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα που ψήφισαν κατακαλόκαιρο το τρίτο μνημόνιο, είναι ψήφος που προστίθεται στη δική τους. Αυτή η ψήφος είναι που θα γυρίσει πίσω μπούμερανγκ στο λαό που θα του λένε: για αυτό μας ψήφισαν, μη φωνάζεις, μη διαμαρτύρεσαι, μην αγωνίζεσαι. Δυνατό ΚΚΕ γιατί ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση, και όχι ψήφος που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η ΛΑΕ, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Δυνατό ΚΚΕ για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική ΧΑ αυτά τα τσιράκια του συστήματος, οι δουλέμποροι. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική ΧΑ, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ‘χει το θράσος να λέει πως αυτό, είναι η αθώωση της" σημείωσε και πρόσθεσε: "Και το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που τα άλλα κόμματα θα σηκώνουν τα μανίκια έτοιμα να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα για το λαό και τη νεολαία, και θα λένε στο λαό «τελείωσε, μας ψήφισες, τώρα τα κεφάλια μέσα», το εκλογικό αποτέλεσμα που θα δείχνει το ΚΚΕ, όσο πιο ψηλά γίνεται, είναι το μόνο που μπορεί να δώσει ανακούφιση, να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης, να χτυπήσει τη μοιρολατρία του «τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν κουνιέται». Είναι το μόνο εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να χαροποιήσει – όχι μόνο όσους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το κόμμα μας, αλλά και όσους ακόμα το σκέφτονται, όσους ακόμα το βασανίζουν".

  Τρεις μέρες πριν τις εκλογές. συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας και τα ψεύτικα διλλήματα δίνουν και παίρνουν. "Τα εμπόδια στήνονται για να παγιδευτεί ο λαός και να επιλέξει το σφαγέα της ζωής και των δικαιωμάτων του. Ψεύτικα διλήμματα, εμπόδια και τρικλοποδιές για να μη φτάσει ο εργάτης, ο άνεργος, ο επαγγελματίας αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης , το νέο παιδί και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη".

  "Οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι στην ίδια ομάδα, παίζουν στο ίδιο γήπεδο, αυτό της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους. Όμως αυτή η ομάδα δεν παίζει για να κερδίσει ο λαός τα παιδιά του. Παίζει για να κερδίσουν το σύστημα τα μονοπώλια, παίζουν για να δώσουν φιλί ζωής στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αγκομαχάει, για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

  Και ο αγώνας που ξέρεις ήδη ποιο θα ναι το αποτέλεσμα – σκληρό μνημόνιο για το λαό και η εφαρμογή του - δεν είναι ντέρμπι. Και ας αφήσουν αυτά που ξέρουν, να προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό ανάμεσα στους δύο, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί και τα γνωστά κόλπα του ΠΑΣΟΚ, «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους», και λέει: «Κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ. Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά»", υπογράμμισε.

  "Απαντάμε: Κάθε ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημα του. Είναι ψήφος στο δρόμο της ανατροπής του συστήματος που γεννά τη διαπλοκή και τη διαφθορά γιατί στηρίζεται στην ιδιοκτησία μιας χούφτας παράσιτων – εκμεταλλευτών του πλούτου που παράγουν οι πολλοί, η πλειοψηφία του λαού. Το δίλλημα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα υπογράφει - ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης - αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει".

  Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπιδοφόρα που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου.

  "Όλους τους άλλους εδώ στην Βοιωτία, τους έχετε γνωρίσει και ως κυβερνήσεις και ως βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων. Είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Και ο Θηβαίος του Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ 1) και ο Σταθάς του Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ 2), και ο Μπασιάκος της ΝΔ (από τη Θήβα) και ο Καράμπελας (τώρα του Ποταμιού, πρώην ΝΔ), και ο Περγαντάς (πρώην του παλιού ΠΑΣΟΚ και νυν του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ της Δημ. Συμπαράταξης). Σε κανέναν από αυτά τα κόμματα ο λαός της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας να μην δώσει εμπιστοσύνη. Πολύ περισσότερο βέβαια στο ναζιστικό μόρφωμα, την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ".

  Κοιτάμε το λαό στα μάτια, γιατί είμαστε ένα μαζί του, σάρκα από τη σάρκα του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας και απευθύνθηκε στους αναποφάσιστούς: "Ξεπεράστε δισταγμούς, φοβίες, αναστολές, αμφιβολίες. Όσοι δεν έχετε αποφασίσει ακόμα, ελάτε και δώστε δύναμη στο ΚΚΕ. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, ο καθένας και η καθε��ιά μπορεί να έχει τους ίδιους του προβληματισμού, τις διαφωνίες τους, τις αντιρρήσεις του σε ένα ή δύο περισσότερα ζητήματα. Δεν σας ζητάμε να συμφωνείτε σε όλα για να δώστε την ψήφο σας στο ΚΚΕ. Επιλέγετε όμως μια δύναμη που μιλάει καθαρά, παστρικά, υπεύθυνα, ρεαλιστικά, που έχει πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού, που θα παλέψει και για το σήμερα και για το αύριο, άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων σας και των συμφερόντων που καταπατιούνται βάναυσα από μνημόνια και αφεντικά. Υπάρχει λύση. Με το ΚΚΕ μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο του λαού, για την ανατροπή, και την πραγματική εξουσία του λαού, σε μια Ελλάδα της ανάπτυξης με λαϊκή ευημερία".

  Διαβάστε επίσης:

  Όλες οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου στον Realfm 97,8

  Με... φωτοστέφανο απαντά ο Τσίπρας στο χειροφίλημα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα