Νεφελούδης: Ψεύδη και ανακρίβειες όσα λέει ο Μητρόπουλος

Ψεύδη και ανακρίβειες χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης τα όσα υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σε άρθρο του σχετικά με προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, μετά τις εκλογές.

Ο κ. Νεφελούδης, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζει ότι ο κ. Μητρόπουλος, προχώρησε στις συγκεκριμένες δηλώσεις «προκειμένου να εκδικηθεί όσους δεν τον επέλεξαν να είναι υποψήφιος βουλευτής λόγω της δικαστικής του εμπλοκής».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας επισημαίνει τα εξής:

«1. Μόλις προχθές υπέγραψα δέσμευση/διάθεση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, ποσό 230 εκατομμυρίων ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα που εντός των ημερών θα διατεθούν στους δικαιούχους.

2. Σε λίγες ημέρες εκδίδεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που εξειδικεύει ως προς τις προϋποθέσεις του νόμου 4331/15 για τα ΚΕΠΑ, την αναπηρία και τα σχετικά προνοιακά επιδόματα με ειδική δέσμευση. Ώστε τα παράβολα να μην επιβαρύνουν τους δικαιούχους.

3. Στα μέσα Οκτωβρίου, όπως προβλέπει ο ν. 4336/15, γενικά η διαπραγμάτευση για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχοντας την υποστήριξη και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

4. Σε ότι αφορά στα όσα αναφέρει για δήθεν κατάργηση νόμων κλπ που αναφέρονται στην σελίδα 1021 (και όχι όπως από σύγχυση του αναφέρει σελ. 1023) αυτά όλα είναι υπό την αίρεση της διατύπωσης του νέου εναλλακτικού σχεδίου που επεξεργάζεται για εύρεση ισοδύναμων μέτρων το Υπουργείο μας.

5. Φαίνεται πώς ο κ. Μητρόπουλος έχει μια εμμονή για τις ρήτρες διότι στην συμφωνία δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος «ρήτρα φτώχειας»

6. Τέλος, οι ελληνικές αρχές σαφέστατα πρέπει να ανασχεδιάσουν το συνολικό σύστημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που σήμερα ισχύει, όπως ισχύει και η πολιτική του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης με στόχο την ενίσχυση πλέον των στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση».

Ο κ. Νεφελούδης σημειώνει ακόμα ότι «το Υπουργείο Εργασίας αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει δύο δομές, η πρώτη θα αφορά δωρεάν νομική υποστήριξη εργαζομένων που πλήττονται από πιέσεις της εργοδοσίας στις επιχειρήσεις που εργάζονται και η δεύτερη θα αφορά δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη ασφαλισμένων για την ενημέρωση τους για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε εδώ:

Ο Μητρόπουλος για τα 7 πιο σκληρά μέτρα του μνημονίου

Η απάντηση του Μητρόπουλου στον Νεφελούδη: Ιδού τα 6 επιπλέον μέτρα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ