Νέα “ανατροπή” σε δημοσκόπηση – Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Προβάδισμα 2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW για λογαριασμό της “Βεργίνα Τηλεόραση”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα από τις 15 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 30% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28%. 

Ακολουθού με ποσοστό 6% το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή με 5%, το Ποτάμι με 4,5%, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 4% , ενώ Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΕΛ δεν φαίνεται -σύμφωνα με την έρευνα -να πετυχαίνουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, καθώς συγκεντρώνουν από 2,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 3%, το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 6,5%, ενώ άκυρο/λευκό δηλώνει πως θα ψηφίσει το 2% .

 

 

 

 

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 82% και του ΣΥΡΙΖΑ 61%.

 

 

 

Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση διασφαλίζει μετά τις εκλογές μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα, το 26% απαντά μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 24% μια κυβέρνηση με κοσμό τη ΝΔ και το 24% μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

 

 

Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στη “μάχη” του debate νικητής αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις μονάδες διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ