Πρόταση Κουμουτσάκου για ελληνική πρωτοβουλία στο προσφυγικό

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος προτείνει η Ελλάδα, να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση έχει εξελιχθεί σε διεθνή πρόκληση. Έτσι, η Ελλάδα, ως χώρα σύνορο της ΕΕ, καλείται να αντιμετωπίσει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, η Ευρώπη ένα διεθνές και η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναλάβει συλλογική ευθύνη.

Στο πλαίσιο αυτό είναι θετική εξέλιξη η σύγκληση ειδικής συνόδου για το προσφυγικό στις 30 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη διεθνή αυτή συνάντηση η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί κατά τρόπο σοβαρό, στιβαρό και αποτελεσματικό. Δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Πιστεύω ότι, στη βάση προηγούμενης διεθνούς εμπειρίας, η Ελλάδα μπορεί να προωθήσει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση -υπό την αιγίδα του ΟΗΕ- «Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών» – «Donors conference» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Μάλιστα, η Διάσκεψη αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, του ρόλου, αλλά και του βάρους που έχει επωμισθεί”.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική στιγμή από τη Ρηγίλλης 18 – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ