Θεοδωράκης: Το πολιτικό σύστημα πρέπει να στερηθεί όσα στερήθηκε και ο λαός – ΒΙΝΤΕΟ

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να στερηθεί όσα στερήθηκε και ο λαός. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια μικρή κυβέρνηση, κυρίως από ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι η πολιτική είναι επάγγελμά τους», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στo Kontra Channel και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στα ερωτήματα των Μάκη Κουρή, Άρη Ραβανού και Σωτήρη Ξενάκη επεσήμανε: «Εμείς έχουμε βάλει στόχο το 10% για να πειστούν τα κόμματα εξουσίας ότι υπάρχει στην κοινωνία μια ανερχόμενη δύναμη. Αν δεν χάσουν μέρος της δύναμής τους, αυτό είναι και ένα μήνυμα ότι συγχωρούμε τα λάθη του παρελθόντος».

Στη συνέχεια και με αφορμή όλα όσα ακούγονται προεκλογικά για τη διαπλοκή, ανέφερε: «Αν πίστευα ότι είναι διαπλεκόμενοι ή δωροδοκούμενοι οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την Πρωθυπουργία δεν θα συνομιλούσα μαζί τους. Λέω όμως ότι μπορεί να έχουν ανεχτεί τη διαπλοκή στα κόμματα τους».

Στο ερώτημα αν προτιμάει κάποιο από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «εμείς προτιμάμε να συνεργαστούμε με αυτόν που θα αποδεχθεί τους όρους που θα του θέσουμε», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Πρέπει να μας πει ο κ. Μεϊμαράκης με ποιους θα κυβερνήσει. Το ίδιο περιμένουμε να κάνει και ο κ. Τσίπρας. Μπορεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός να λέει ότι έκανε λάθη, αλλά αποτυχημένοι υπουργοί έχουν τοποθετηθεί ξανά σε εκλόγιμες θέσεις. Ποια είναι λοιπόν η ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ;».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ