Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι “είπε ψέματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες επενδύσεις».

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Euronews, υποστήριξε ότι «η συμφωνία είναι του Τσίπρα», ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων.

 Ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε και για το μεταναστευτικό και υποστήριξε ότι “η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει κάνει πολλά περισσότερα μέσα σε επτά μέρες απ΄ ότι έκανε ο κ. Τσίπρας σε επτά μήνες. Θεωρώ ότι η πορεία που έχει χαράξει για το μεταναστευτικό αυτή η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας που θέλει τη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί θα μας δώσει τη λύση που απαιτείται”.

Αναφορικά με την επομένη των εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «τα τελευταία χρόνια πως χωρίς συνεννοήσεις και συνεργασίες η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά, όλοι μαζί μπορούμε να την πάμε μπροστά τη χώρα».

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε προγράμματα, ή είναι σε πρόγραμμα ή βγαίνουν απ΄ το πρόγραμμα διότι οι πολιτικές τους δυνάμεις, όλα τα κόμματα εξουσίας έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και εφήρμοσαν ένα κοινό πρόγραμμα με ένα βηματισμό ο οποίος τους επέτρεψε να διατηρήσουν και την αυτονομία τους ταυτόχρονα. Γι αυτό ακριβώς πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά», είπε.

Ερωτηθείς τι θα πει στην Μέρκελ, στον Ολάντ, στον Γιούνκερ και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, απάντησε:

«Κατ’ αρχήν θα τους εξηγήσω ότι την συμφωνία του 12 προσπαθήσαμε μέχρι τα τέλη του 14 να την εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ταυτόχρονα λειαίνοντας τις έντονες γωνίες που υπήρχαν σε αυτή τη συμφωνία. Προχωρήσαμε τις μεταρρυθμίσεις. Ίσως δεν είχαμε την τόλμη και την ταχύτητα που απαιτήτω αλλά είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, ήταν η αγορά πάρα πολύ πεσμένη δεν εμφανίστηκαν αγοραστές με τίμημα που θα μπορούσε να ικανοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση και ταυτόχρονα πιστεύω ότι με αυτούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και έχω γνώση αφού και ως πρόεδρος της Βουλής κατάφερα να συνθέσω τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαν έντονες αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις ώστε να μπορούνε τα δύσκολα νομοσχέδια τα οποία ερχόντουσαν καταφέραμε να έχουμε μια βουλή συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη παρ όλο που είχανε μπει σε αυτή λαϊκιστές , ακραίοι και πολλές χιλιάδες αγανακτισμένων που ήταν απ’ έξω και καταφέραμε σιγά σιγά η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβρη η χώρα θα είχε επανέλθει στην κανονικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ