Δημοσκόπηση δείχνει νέα “ανατροπή”

Μισή μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 29,5%. 

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 6,5%, μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΚΚΕ (5,5%), ΠΑΣΟΚ (5%) και Ποτάμι (5%), ενώ η Ένωση Κεντρώων έπεται με 4%. Στο «νήμα» φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα, με ποσοστό 3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων συνεχίζει να μειώνεται, και πέφτει στο 6%, από 8% που ήταν στην τελευταία σφυγμομέτρηση.

Το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη φαίνεται ότι είχε μικρή επίδραση στις επιλογές των πολιτών, με τον αρχηγό της ΝΔ να κερδίζει πάντως οριακά τις εντυπώσεις με διαφορά 0,5 μονάδων, 31% έναντι 30,5% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 69% είπε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία, το 74% απάντησε ότι έμεινε αδιάφορο από το debate, ενώ μόλις το 19% απάντησε πως η διαδικασία το βοήθησε στην επιλογή ψήφου.

Στο μέτωπο των αναποφάσιστων η πλειοψηφία εκτίμησε πως κανένας δεν αναδείχτηκε νικητής. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται νικητής από το 25,5% των αναποφάσιστων, έναντι 18% για τον κ. Μεϊμαράκη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ