Κουτσούμπας: Γιατί κρύβουν τις πρώτες 100 ημέρες;

«Γιατί κρύβουν τις πρώτες 100 ημέρες»; Γιατί οι «100 πρώτες ημέρες, είναι οι μέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ό,τι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος του στα Λιοντάρια και μίλησε για «βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση».

Ζήτησε να ενισχυθεί το ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να χτυπήσει τη μοιρολατρία λέγοντας ότι η απάντηση βρίσκεται στο ΚΚΕ. Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. μιλώντας για εξαπάτηση του λαού και λέγοντας ότι ο ένας ρίχνει στον άλλο το φταίξιμο, ενώ πρόσθεσε ότι «Αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται» και έστρεψε και τα βέλη του στη ΛΑΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι οι εκλογές του Σεπτέμβρη του ’15 δεν είναι ίδιες με τις εκλογές του Γενάρη. «Γιατί τώρα ο καθένας και η καθεμιά ξέρει, υποψιάζεται τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση, όποιος κι αν βγει πρώτος ή δεύτερος» και μίλησε για το σκηνικό της πόλωσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν λένε κουβέντα για το τι θα κάνουν, πως θα κυβερνήσουν, δεν λένε κουβέντα για το κυβερνητικό τους πρόγραμμα τονίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα είναι κοινό και για τους δύο. «Παρά τις όποιες διαφορές το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι το 3ο μνημόνιο και η άμεση, χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις «100 πρώτες ημέρες» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε πως είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές και δεν ακούμε τίποτα γιατί είναι οι ημέρες που θα εφαρμοστεί το μνημόνιο και ότι αντιλαϊκό αυτό περιλαμβάνει.

Οι «πρώτες 100 ημέρες» της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας, είναι δεδομένες. Τις συμφώνησαν όλα τα κόμματα μαζί, τις ψήφισαν μαζί, μπορούν ακόμα και να τις υλοποιήσουν από κοινού.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο μνημόνιο και στα μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015, αρχές 2016 που όπως είπε είναι μεταξύ άλλων:

– Επιβολή και είσπραξη της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

– Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις και για εργαζόμενους με μπλοκάκια.

– «Κούρεμα» 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

– Αύξηση του φόρου «εισφορά αλληλεγγύης» για μισθωτούς, που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.

– Έναρξη εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων που προβλέπονται στο 1ο και 2ο μνημόνιο.

– Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016.

– Νέο Ασφαλιστικό από τον Οκτώβρη, με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων κ.ά.

Ακόμη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα μέρος από το βαρύ λογαριασμό που θα αποσταλεί αμέσως μετά τις εκλογές στο λαό όποιος κι αν είναι κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας την επίθεση του υποστήριξε ότι «πλέον δεν τους αρκεί η εξαπάτηση του λαού από κάποια κόμματα, που στη συνέχεια θα του σκάβουν το λάκκο» και πρόσθεσε πως «τώρα θέλουν ο ίδιος ο λαός να σκάψει το λάκκο του, με τα ίδια του τα χέρια».

Εστιάζοντας την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ o γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε ότι «εγκλώβισε το ριζοσπαστισμό και τις ελπίδες του λαού για κάτι καλύτερο και σήμερα θέλει να τον οδηγήσει στους ίδιους μονόδρομους, στα ίδια τραγικά αδιέξοδα που τον οδήγησαν και οι προηγούμενοι».

Ακόμη, μίλησε για «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το «μανδύα της πρώτης φοράς αριστερά» για «παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης και της αξιοπρέπειας» υπογραμμίζοντας ότι ψήφισε μέτρα, που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, υπό το φόβο της λαϊκής κατακραυγής και αντίστασης».

Επίσης, εκτίμησε ότι αυτό το μνημόνιο ούτε διορθώνεται, ούτε στρογγυλεύεται «γιατί το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται. Και το μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εργαλείο του ίδιου του καπιταλισμού προκειμένου να βγει από την κρίση» όπως είπε: Τέλος επιτέθηκε στη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνοντας λόγο ότι είχαν «πιάσει στασίδια» στην κυβέρνηση και έταζαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη – ΒΙΝΤΕΟ

Κωνσταντοπούλου: Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Δεν περίμενα από τη διοίκηση της ΕΡΤ να συμπεριφερθεί τόσο φτηνιάρικα –ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ