Τσίπρας: Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Λάρισα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη. Τους αποσύρουμε οριστικά και ανασαίνουμε για τέσσερα χρόνια. Τους αφήνουμε στο παρελθόν και αναπνέουμε. Γιατί η προσπάθειά μας να ξαναφέρουμε στο τόπο την ελπίδα δεν θα είναι μια μικρή παρένθεση, στη συνέχεια του καθεστώτος της διαπλοκής και της εξάρτησης».

«Η επτάμηνη άνοιξη που έζησε ο λαός μας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει χαμένη. Αυτή η άνοιξη θα είναι του λαού μας. Αυτή η άνοιξη θα είναι κερδισμένη», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης; Ή εμπιστευόμαστε την Ελλάδα στους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και κάθε άλλης λίστας της διαπλοκής, στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Και είμαι απολύτως βέβαιος για την απάντηση του λαού μας. Στις 20 Σεπτέμβρη, παίρνουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη συμφωνία με τους εταίρους, επισήμανε ότι αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε και αφήσαμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.  Είναι η μάχη που θα δώσουμε μαζί. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία με κλειστές τράπεζες και με το πιστόλι στον κρόταφο, για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έχει δυσκολίες, αλλά απέτρεψε, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή, καθώς και ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Λάρισα, ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να ξεμπερδεύει ο τόπος από το παλιό. «Δώστε τη δύναμή σας στο ΣΥΡΙΖΑ, δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, οριστικά και αμετάκλητα. Για να μην ξαναβουλιάξουμε στο βάλτο της σήψης και της παρακμής. Όλες και όλοι μαζί, την Κυριακή δίνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Την πρώτη ευκαιρία να αλλάξει η Αριστερά την Ελλάδα. Να του δώσει ισχυρή πλειοψηφία αλλαγής».

 

Δείτε ένα απόσπασμα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα απο το Mega

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ