Κωνσταντοπούλου: Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια. “Μην ακούτε τον κ. Τσίπρα που λέει δεν θα γίνω Παπαδήμος. Με την ίδια ευκολία είπε ότι θα καταργούσε τα μνημόνια” ανέφερε χαρακτηριστικά  μεταξύ άλλων.

“Ο λαός μας έχει ανεξίτηλα γραμμένη στην ιστορία του την αντίσταση. Ο λαός καλείται για άλλη μια φορά με αποφασιστικότητα να γράψει ιστορία, να αντισταθεί και να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας” είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και ρώτησε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας: Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;

“Τι είπατε; Όχι; Είμαι σίγουρη ότι το άκουσε η Λαγκάρντ, ο Τουσκ, ο Ντράγκι, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα μας” ανέφερε. 

“Ο λαός καλείται να γράψει ιστορία και να πει στους σεναριογράφους της καταστροφής ότι την ιστορία γράφουν οι λαοί και να δώσει για άλλη μια φορά μαθήματα αξιοπρέπειας, ανιδιοτέλειας και αγώνων σε εκείνους που του ζητούν να σκύψει, να υποταχθεί να εξευτιλιστεί για να ξαναδανειστεί και να πληρώσει ένα χρέος που δεν οφείλει. Απ’ αυτήν εδώ την πλατεία ας τους στείλουμε το μήνυμα ότι τα σχέδιά τους θα αποτύχουν γιατί ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα της διαπλεκόμενης μιντιοκρατίας” τόνισε η υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας.  Ακόμα κι αν κάποιοι πήραν το όχι του λαού και το έκαναν δικό τους ναι, ακόμη κι αν κάποιοι παραβίασαν την εντολή του, αντικατέστησαν τη λαική κυριαρχία με την επιτροπεία, τον πεταξαν από την ταράτσα στα τσιμέντα, ξανασηκώνεται και θα κερδίσει το τέρας του μνημόνιου, πρόσθεσε και είπε το σύνθημα: Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι”

Στο δίλημμα πειθαρχία ή Δημοκρατία απαντούμε Δημοκρατία. Στο δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία απαντούμε Δημοκρατία. Στο δίλημμα υποταγή ή δημοκρατία απαντούμε δημοκρατία. Και στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία απαντούμε δημοκρατία. Εξηγήσεις πρέπει να δώσουν εκείνοι που στο δίλημμα αυτό απαντούν ευρώ” , ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

“Στις 20 Σεπτέμβρη έχουμε εκλογές και είναι οι πιο σύντομες και αιφνιδιαστικές της μεταπολίτευσης. Οι πρώτες για τις οποίες εκφράζουν την ικανοποίησή τους οι εκβιαστές δανειστές και δυνάστες. Όλοι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν  για την επίθεση σε μια ανυπεράσπιση κοινωνία και να αποζημιώσουν τη χώρα μας για την επιβάρυνση της με δάνεια για την αποπληρωμή του χρέους που δεν ήταν βιώσιμο και το γνώριζαν” είπε μεταξύ άλλων.

Περιέγραφαν τις εκλογές ως κίνδυνο για την οικονομία. Όλοι εκείνοι που στο παρελθόν περιέγραφαν τις εκλογες ως καταστροφή σήμερα γιατί είναι ικανοποιημένοι;, συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου. “Τώρα γιατί μας λένε ότι ο κ. Τσίπρας γιατί ότι είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης; Οι εκλογές γινονται για να παρακαμφθεί η λαϊκή κυριαρχία, για να εφαρμοστούν ευκολότερα τα μνημόνια. Για να εκκαθαριστούν από τη βουλή οι βουλευτές που τίμησαν την εμπιστοσύνη των συμπότών τους, που δεν πρόδωσαν την λαϊκή εντολή, που δεν πάτησαν ένα κουμπί και άρχισαν να απαγγέλλουν και να εξωραίζουν το μνημόνιο, όσοι έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους απέναντι στους συμπολίτες τους”.

Κάποιοι μας λένε ότι ξεμπερδεύουν με το παλιό…, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ και ανέγνωσε τους υποψήφιους βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας.

“Αυτοί είναι το παλιό, αυτοί είναι που εμποδίζουν; Γιατί αυτοί είναι που εκκαθαρίζονται, αυτοί είναι που παραμερίζονται. Αυτές οι εκλογές γίνονται για να περιθωριοποιηθεί ο μαχόμενος λαός και η αντιστεκόμενη κοινωνία, για να ξεμπερδέψουν με αυτούς που αντιστέκονται, που χαλούν τη σούπα της μνημονιακής συναίνεσης. Και ας μη μας κοροϊδεύουν με κάλπικα συνθήματα, όταν και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν με την αριστερά, με την αντιμνημονιακές δυνάμεις αυτού του τόπου. Ας μη μιλούν για βουλευτές που έριξαν την κυβέρνηση της αριστεράς, αυτοί που έριξαν τη βουλή της αριστέρας, πρόσθεσε. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρος του και το επιτελείο του όταν παρέκαμψε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και τις κομματικές αποφάσεις, ανέφερε.

“Ο συνδυασμός που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το πρόθυμο σύστημα Μαξίμου έτοιμο και ικανό για όλα, ακόμα για διάλυση της αριστεράς για λίγη ακόμα εξουσία, ακόμα και για την παράδοση της εξουσίας στα χέρια των δανειστών” τόνισε.

Ο αρχηγός έχει σημασία όταν σέβεται τη συλλογικότητά του και όχι όταν κρεμά τους συντρόφους τους, όταν τιμά το λόγο και δεν ψηφίζει τα μνημόνια που θα καταργούσε και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα που έλεγε ότι είναι κάθε λέξη. Όταν δεν κάνει το όχι του λαού ντροπιαστικό ναι,  όταν παραιτείται για να μην εφαρμόσει τα μνημόνια, συμπλήρωσε. “Ας μην μιλούν για κίνδυνο επανόδου της δεξιάς εκείνοι που επανήλθαν ως πιο δεξιοί από τους δεξιούς. Εκείνοι που συνέπραξαν με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι για να περάσει ως οδοστρωτήρας το Μνημόνιο. Ψήφισαν μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι το πιο επαίσχυντο Μνημόνιο”.

 

“Ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους ο κ. Τσίπρας θα δώσει τη μάχη κατά της διαπλοκής; Τη μάχη κατά της διαπλοκής θα τη δώσουμε εκείνοι που συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά σε όλη μας τη διαδρομή” κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ