Καμμένος: ΕΝΦΙΑ και υψηλή φορολόγηση οι αποτυχίες του τρίτου πακέτου

«Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί την έξοδο από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Η τελευταία συμφωνία που υπογράψαμε προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού δικαίου» σημειώνει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. 

«Δεν αποτελεί μια συμφωνία με τη λογική του ναρκομανούς που θα λαμβάνει τη δόση του κάθε τρεις μήνες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά μια τριετή συμφωνία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, γιατί η συμφωνία αυτή προβλέπει ένα μεγάλο πακέτο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και παράλληλα με τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου Γιούνκερ στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» προσθέτει.

Παραδέχεται ωστόσο ότι «η αποτυχία του τρίτου πακέτου έγκειται σε δύο θέματα. Πρώτον, στη μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο οφείλουμε να καταργήσουμε το συντομότερο δυνατόν, και δεύτερον, στην υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, που με δεδομένο το περιβάλλον γύρω από τη χώρα οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα».

«Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα επιδιώξω με όλη τη δύναμη που θα μου δώσει ο ελληνικός λαός τη μείωση της φορολογίας, διότι θεωρώ ότι έτσι θα μπορούν να αυξηθούν και τα φορολογικά έσοδα. Για παράδειγμα, εάν δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία αφορολόγητων ζωνών ή ζωνών χαμηλής φορολόγησης, στα νησιά και στην παραμεθόριο, η Ελλάδα μπορεί να εισπράξει περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, αλλά και από τη μεταφορά αγορών από τις όμορες χώρες στη δική μας χώρα» σημείωνει ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με τις συνεργασίες με τα υπόλοιπα κόμματα ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Με το Ποτάμι ζήτησα να διευκρινίσουν τις θέσεις τους στα εθνικά θέματα και δεν το έπραξαν. Πιστεύω όμως ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις από μετριοπαθείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι πιστεύουν στην πολιτική του μεσαίου χώρου και όχι στη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις με την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «μόνο και μόνο η δήλωση Φαλτσιανί, ότι επί πέντε χρόνια δεν του είχαν ζητήσει καθόλου στοιχεία και τον καλούν για πρώτη φορά, δείχνει ότι ήταν πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί, αλλά πιθανόν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση που επέτρεψε σε πολλές χώρες να εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια από κατοίκους τους που είχαν προχωρήσει σε σχέδιο φοροδιαφυγής.»

«Θεωρώ ότι πρώτιστος στόχος, πέραν της τιμωρίας και της δήμευσης χρημάτων τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα πρέπει να αποτελεί ο επαναπατρισμός των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον αυτά επενδυθούν σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό αντιμετωπίζοντας την ανεργία και ενισχύοντας την οικονομία, όπως επίσης και η χάραξη μιας πολιτικής που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τον επαναπατρισμό στις τράπεζες των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στα σεντούκια» προσθέτει ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων και αν ισχύουν τα όσα του καταλογίζει η ΝΔ ότι το επανέφερε για προεκλογικούς λόγους ο κ. Καμμένος απάντησε: «επιμένω τα τελευταία χρόνια, από το 1998 μέχρι σήμερα. Είμαι ο μόνος ο οποίος έχω καταθέσει κατά αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο συνεχίζει και εξελίσσεται με πολλούς πρωταγωνιστές».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Καμμένος επισημαίνει: «Προτείνω τη συνέχιση της πολιτικής που αρχίσαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου η Συμμαχία, αλλά και οι φίλες χώρες να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατά του ISIS και να διασφαλίσουν τη δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στον χώρο καταγωγής τους. Την άμεση απελευθέρωση των νησιών με τη μεταφορά των προσφύγων με πλοία προς την κεντρική Ελλάδα και την ταυτόχρονη καταγραφή τους για να παίρνουν το περίφημο χαρτί για τη δυνατότητα μετακίνησής τους σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και παράλληλα τη δημιουργία ενός συστήματος εγκυρότερης πληροφόρησης για τις μεταναστευτικές ροές».

Σε ερώτηση σχετικά με το υπουργείο Ναυτιλίας και το ενδεχόμενο να επιστρέψει εκεί, σημειώνει: «Πρότεινα για υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας τον Χρήστο Ζώη, έναν φιλελεύθερο πολιτικό και έναν παλιό μου φίλο και συνεργάτη επί πάρα πολλά χρόνια και θα προτείνω την παραμονή του στο υπουργείο Ναυτιλίας. Θεωρώ ότι η εμπορική ναυτιλία μαζί με τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την ανάπτυξη της βιομηχανίας θα αποτελέσουν τα κομβικά σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στην Βουλή- ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Ο Τσίπρας κέρδισε το παιχνίδι – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ